Zavřít reklamu

Spousta lidí se ráda bojí – ať už u filmů, knížek nebo her. Právě posledně jmenovaná kategorie nabízí spoustu možností, jak se „bezpečně bát“. V dnešním článku vám přinášíme přehled her, ze kterých vám bude běhat mráz po zádech, kde není nouze o pořádné lekačky, napětí, ale také zábavu.

Year Walk

Děj hry Year Walk je inspirován starobylou švédskou tradicí Årsgång. Jedná se o mystickou novoroční výpravu tajuplným lesem s cílem nahlédnout do vlastní budoucnosti. Této tradice se ve hře Year Walk účastní i hlavní hrdina Daniel, který uprostřed lesa netrpělivě čeká, až udeří půlnoc. Jakmile se vydává na cestu, plnou děsivých výjevů, tajuplných přízraků a nočních můr, brzy chápe, proč má tato tradice tak intenzivní nádech tabu. Ve hře vás čeká velké množství zapeklitých hádanek, ale hlavně pořádná porce strachu, posvátné hrůzy a napětí.

Lost Within

Lost Within je pořádně napínavá survival hororová hra, odehrávající se převážně v prostředí prokletého sanatoria, plného děsivých, monstrózních obyvatel. Ve hře se budete muset mimo jiné utkat s legendárním zabijákem, křižujícím opuštěná oddělení. Bojovat proti němu budete vlastnoručně sestavenými zbraněmi, jejichž důmyslnost a účinnost závisí zcela na vaší šikovnosti. Pokud vše selže, máte k dispozici ještě jednu možnost – útěk ve snaze nalézt bezpečný úkryt.

Eyes

S hororovou lekačkou Eyes jste se možná již setkali v její verzi pro webové prohlížeče. Ve hře bloudíte domem, který by teoreticky měl být zcela prázdný – ale není. Zdi této strašidelné a tajuplné stavby jsou pokreslené symboly očí. Proč zrovna oči, a proč zrovna na těchto stěnách? Na to budete muset přijít sami. Opatrně procházejte domem, objevujte jeho zákoutí, sbírejte cenné předměty a pokuste se přijít na kloub tajuplné záhadě.

Five Nights at Freddy’s

Máte rádi pizzu? A máte rádi pizzerie? Kdo by neměl… Z nové brigády v restauraci Freddy Fazbear’s Pizza ale příliš nadšeni nebudete. V prvním díle pentalogie Five Nights at Freddy’s se ocitáte v roli hlídače v pizzerii, jejímiž hlavními atrakcemi jsou roztomilí animatronici v čele s Freddym Fazbearem. Když ale přijde noc, zjistíte, že tato milá chlupatá zvířátka nejsou tím, čím se zdála být. Dobrodružná hra o život začíná…

Vanished

Vanished je překvapivě kvalitní a řádně napínavá bezplatná hororová hra, která vás dokáže naprosto pohltit navzdory svému minimalistickému rozhraní. Ve hře se musíte zcela spoléhat pouze na váš vlastní sluch a představivost, s jejíž pomocí postupně odhalujete tajuplný a strašidelný svět okolo sebe. Nasaďte sluchátka a pusťte se do neobvyklého dobrodružství.

Forgotten Memories

Zhluboka se nadechněte a připravte se na zcela nové a děsivé zážitky ve hře Forgotten Memories. V ní se stáváte Rose Hawkins, silnou a nezávislou ženou, která se vydává na cestu s jedním jediným cílem – nalézt ztracené dítě. Rose se probouzí zraněná na neznámém a záhadném místě, které absolutně nepoznává. Při hledání ztracené dívky se Rose nakonec ocitá zamrzlá v čase. Musí se postavit svým nejděsivějším představám a největším strachům, aby zvítězila.

The School: White Day

The School: White Day je mobilní verzí oblíbené hororové hry z počátku tohoto století. Hráči se v ní ocitají v nezáviděníhodné situaci, kde zcela bez zbraní a superschopností musí čelit zlu. Jediná věc, kterou mohou udělat, je zběsilý útěk děsivým labyrintem školních chodeb, plných přízraků, nebezpečí a zákeřných překážek. Hra, které nechybí nádech oblíbených japonských hororů, nabízí realistickou a strhující 3D grafiku i poutavý příběh.

Dnes nejčtenější

.