Zavřít reklamu

Řekli byste, že na nošení hodinek není žádná věda? Že je zkrátka nasadíte, zapnete, a jdete? Společnost Apple je jiného názoru. Zejména proto, že jsou Apple Watch vybaveny nejrůznějšími senzory pro měření vybraných tělesných funkcí, kroků a dalších parametrů, je potřeba jejich nasazení věnovat o něco větší pozornost, a proto Apple ohledně jejich nošení instruuje uživatele.

To, že správné nošení Apple Watch úzce souvisí se způsobem, jakým je nosíte, jste jistě zaznamenali i vy. Pokud vám vaše hodinky nedokáží správně naměřit tep (a přitom jste živí a zdraví), nebo vám  naměří pouhé tři minuty cvičení místo dvaceti, budete se muset svým hodinkám podívat blíže na zoubek. Problém totiž nemusí být v hardwaru, ale opravdu může spočívat ve způsobu, jakým své Apple Watch nosíte. Ke správnému fungování senzorů, nacházejících se na zadní straně hodinek, je zapotřebí, aby tato strana co nejpevněji a nejspolehlivěji přiléhala na vaše zápěstí.

Toho lze docílit správným utažením řemínku. U řemínků s magnetickým zapínáním nebo zapínáním na suchý zip je to snadnější než třeba u kožených řemínků, u kterých je vzdálenost otvorů neměnná. Nedostatečné utažení Apple Watch poznáte podle toho, že mezi kůží vašeho zápěstí a zadní stranou hodinek prosvítá zelené světlo optického senzoru, který slouží k měření srdečního tepu. Apple na svých stránkách nabízí uživatelům obrazovou nápovědu, týkající se správného nošení Apple Watch. Někomu možná návod přijde jako zbytečné poučování a naprosté samozřejmosti, řada uživatelů ale opravdu své hodinky nosí buďto příliš těsné, nebo příliš volné. Apple Watch se podle instrukcí Applu musí neustále těsně dotýkat kůže na zápěstí a sedět přesně na jeho horní části. Uživatelům, jejichž zápěstí je hodně úzké, doporučuje Apple řemínky typu smyčky s lepší možností pevného utažení.

Firma ale zároveň varuje před příliš těsným utažením řemínku hodinek. Kromě správného nošení nabádá Apple také k pečlivému dodržování čistoty hodinek. Apple doporučuje pravidelné šetrné čištění hodinek samotných, stejně jako častou výměnu řemínku za účelem čištění.

Dnes nejčtenější

.