Zavřít reklamu

HodinkyTisková zpráva: Mobilní telefon…….. módní doplněk, prestižní záležitost, vzkaz ostatním, že jdeme s dobou, že na to máme. Nebo si ho koupíme, protože nutně musíme mít to, co mají známí a potřebujeme všechny funkce a aplikace, které tento mobil má. Ano z potřebného zařízení na telefonování se stal všestranný přístroj, kterým se rádi chlubíme, fotíme a jsme stále online. Nemluvě o tom, že jsme schopni za něj utratit opravdu fůru peněz, hlavně proto, že potřebujeme stále nový a lepší typ. Kromě aktuálního počasí, světového dění, mailů, sportovních výsledků a dopravní situace nám mobil zobrazuje přesný čas a datum.

Taková maličkost, kolik je hodin? Jdu včas? Kterého dnes je? A co uděláme? Vytáhneme mobil z kapsy či kabelky, zmáčkneme tlačítko a hle, svítí na nás přesný čas velkými čísly a také datum. Nebo….. otočíme zápěstím a vidíme dvě ručičky ukazující čas a někdy také malé okénko zobrazující datum. Nic nehledáme pracně v tašce, nic nemačkáme, prostě koukneme a vidíme.

Kolik lidí nosí hodinky? Prostě hodně, někteří právě pro rychlou časovou orientaci a také ze zvyku, jiní pro jejich design v rámci módy a nemalou část tvoří lidé, kteří chtějí mít prestiž na ruce. Pátrali jsme po číslech, ale statistiky se dost liší a nejsou přesné. Většinou je to půl na půl. Poptali jsme se tak v luxusní prodejně hodinek a šperků HELVETIA boutique v Olomouci. Zdejší zkušenosti ukazují, že starší generace nedá na hodinky dopustit, pamatují si své první kousky a nynější si opatrují a čas na mobilu vůbec neřeší. Jedním z oblíbených čitelných modelů jsou například Certina DS Podium.

DW

Produktivní občané Olomoucka mají hodinky velmi rádi, jedna část si kupuje pravidelně oblíbené značky jako FESTINA a TISSOT  a druhá část volí právě onu prestiž. Mít na ruce hodinky jako TAG Heuer je přece jen už vyšší level. Například model Carrera je velmi oblíbený pro svou eleganci ve sportovním designu. Mezi těmito zákazníky je ale mnoho takových, kteří si přišli pro své první hodinky třeba na své třicátiny a dlouho si zvykají, že nemusí vytahovat telefon pro zjištění aktuálního času. Tito lidé se většinou do hodinek zakoukají a zanedlouho přijdou pro další.

Tissot TDF

A důležitou součástí zákazníků jsou také mladší ročníky, kteří zde nenakupují jen šperky Guess, ale také velmi jednoduché hodinky Daniel Wellington. a Švýcarské Calvin Klein. Tato kategorie ale celkově utratí více peněz za telefon a díky sociálním sítím vlastně koukají do displejů tak často, že si na čas, který ukazují hodinky ani nevzpomenou.

TH Aquaracer

 

Dnes nejčtenější

.