Zavřít reklamu

Ačkoliv je Apple Pencil skutečně zajímavé příslušenství, faktem je, že toho zatím příliš mnoho neumí. V loňském roce sice vydal Apple její druhou generaci, avšak ta přinesla „jen“ podporu bezdrátového nabíjení skrz iPad či podporu poklepávacích gest. Že jsou tato vylepšení relativně malá si podle všeho uvědomuje i Apple, který zřejmě přemýšlí nad tím, jak tužku v ruce uživatele „rozvibrovat“.

Apple si nedávno patentoval novou technologii, která nese název „Stylus s externím magnetickým vlivem“. Podle tohoto patentu by se uvnitř Apple Pencil mohly nacházet magnetické komponenty, které by vytvářely magnetické pole. Tohle magnetické pole by poté bylo schopné Apple Pencil rozvibrovat. Vložení speciálního vibračního motorku do těla Apple Pencil by samozřejmě bylo možné, avšak několikanásobně by se tím zkrátila výdrž baterie. Jablečná společnost by tak chtěla sáhnout spíše po speciálním řešení založeném na magnetech, který by byly umístěný na pružině. Společně s vodivými cívkami by mohl magnet vytvořit magnetické pole, které by dokázalo Apple Pencil rozvibrovat tehdy, kdy to bude třeba.

Vodivých cívek, které by dokázaly s magnetem pracovat, by se v těle Apple Pencil mělo nacházet hned několik. Aktivací či deaktivací určitých z nich by tak mohla být haptická odezva v závislosti na potřebě pokaždé jiná. Magnet uvnitř Apple Pencil by poté mohl dále spolupracovat s magnetem na těle iPadu, který zde slouží k „přicvaknutí“ Apple Pencil, či jiného příslušenství. Je však nutné brát v potaz, že kalifornský gigant vytváří hned několik patentů týdně. Proto není nikdy 100% jisté, zdali se patentovaná technologie v nových produktech objeví, či nikoliv. Jistotu získáme teprve tehdy, kdy Apple onen produkt s novými funkcemi a technologiemi představí.

Dnes nejčtenější

.