Zavřít reklamu

Byť se Apple před několika lety stylusům vysmíval, sám nedávno představil druhou generaci svého pera Apple Pencil. A nutno říct, že se jedná skutečně o vychytaný doplněk k vašemu iPadu. Apple Pencil je nyní podporován u všech nejnovějších iPadů. První generaci je možné použít u iPadu Air (2019), iPadu mini 5 a iPadu 2018. Druhou generaci pak u iPadu Pro (2018). Jedná se o velice specifické příslušenství, které nevyužije každý. Nicméně Apple má zřejmě v plánu i tento doplněk dohnat k dokonalosti.

Nedávno zveřejněná patentová přihláška totiž popisuje, jak by u Apple Pencil mohlo být v budoucnu možné vyměnit hrot. Patent například hovoří o možnosti nasadit na jablečné pero štětec. IPad by v tomto případě snímal každou štětinu, včetně tlaku a stupně ohnutí. Každá štětina by se tedy mohla libovolně pohybovat po iPadu, který by dotyk spolehlivě zaznamenával do obrazu. Druhá část patentu hovoří o jakési zpětné haptické odezvě pera. Odezva by byla vytvářena nejspíše obdobným motorkem, který známe například z Apple Watch a upozorňovala by uživatele na tlak vyvíjený na iPad. Jinak řečeno by tato haptická odezva ukazovala, jak silná bude namalovaná čára na iPadu.

Jak vždycky u podobných článků upozorňujeme, jedná se pouze o patent, který nemusí být nikdy uveden v život. V případě hrotu štětce zní prozatím tato technologie poměrně složitě. Nicméně podobná vychytávka u Apple Pencil by jistě byla umělci náležitě doceněna.

apple-pencil-ipad-pro03

Dnes nejčtenější

.