Zavřít reklamu

Na poslední konferenci od Applu se jablečná společnost rozhovořila kromě svých produktů a zařízení také o samotných obchodech. Konec konců, jejich design je dechberoucí a na poměry dnešní doby minimalistický, lákavý a očím lahodící. Jedinou vadou na kráse jablečných obchodů byla skutečnost, že ten největší a nejvelkolepější z nich již dávno ztratil své kouzlo. Šlo o Apple Store na Páté avenue v New Yorku, který byl schovaný pod touto ikonickou ulicí a upozorňovala na něj především obrovská skleněná krychle, v jejímž středu vedlo schodiště do obchodu.

Ulice na Manhattanu je známá pod mnoha jmény, a to díky nespočtu památek a monumentálních budov. Po jejich boku se však zařadil i největší, nonstop otevřený jablečný obchod, který se sice ukrýval nepříliš hluboko pod zemí, ale jeho krásu reprezentovala obrovská skleněná krychle. Bohužel v roce 2017 z neznámého důvodu zmizela a ikonický Apple Store nahradil jiný, obyčejný obchod, který stál na rohu ulice. Společnost se však rozhodla vrátit zpět staré zlaté časy a započala renovaci, jež má prostory obchodu zvětšit až dvakrát a zároveň umožnit, aby do podzemí pronikalo více přírodního světla. Na ploše nad obchodem byly navíc vysázeny stromy a vybudovány lavičky spolu s nádhernou fontánou.

Souvisejíci

Do prostoru pod krychlí se nově lidé dostanou pomocí železného točitého schodiště, nebo využitím výtahu. Nechybí minimalistický, přírodní design, který se dokonale hodí ke zbytku obchodu a dotváří celkovou atmosféru. Díky nově vybudovanému fóru zde navíc budou probíhat semináře Today at Apple, jejichž sezóna započne se sobotní přednáškou na téma „Jak zachytit kreativního ducha New Yorku“. Je dobře, že se Apple rozhodl zapracovat na obnově něčeho tak ikonického. Konec konců, při slavnostním otevření v roce 2006 byl přítomen i samotný Steve Jobs a od té doby obchod navštívilo přes 57 milionů lidí. Toto číslo dokonce překonalo návštěvnost památek jako Socha svobody nebo Empire State Building. Na chodu obchodu se bude podílet až 900 zaměstnanců a opětovné otevření proběhne zítra v 8 hodin ráno místního času. Uvidíme, s jakou nostalgickou záležitostí ze staré éry přijde Apple příště.

Dnes nejčtenější

.