Zavřít reklamu

Ikonická ulice na Manhattanu se opět dočká svého jablečného obchodu. Apple se totiž rozhodl znovu otevřít Apple Store na Páté avenue, který nejen reprezentuje samotnou filozofii společnosti, ale zároveň se stal jakousi předlohou pro moderní architekturu. Jeho dominantou však není samotný exteriér obchodu, nýbrž obrovská krychle ze skla a železa, jež se tyčí nad ním. Tu kromě zákazníků jezdili obdivovat také turisté a od roku 2006 se stal jak obchod, tak jeho umělecký reklamní poutač jednou z hlavních atrakcí této legendární ulice.

Apple 5. Avenue

Obchod byl zároveň jediný na světě, který byl otevřený nepřetržitě 24 hodin vkuse. V roce 2017 však bohužel krychle zmizela a za rohem byl s velkou slávou otevřen nový, na unikátní design o poznání chudší Apple Store. Jablečná společnost však na svůj původní skvost nezapomněla a jak svůj obchod, nacházející se pod budovou General Motors, tak pozoruhodnou krychli se rozhodla obnovit a dokonce zvětšit. Zatímco na výstavbě Apple Store se pracuje, krychle je již v plné kráse zpátky a dokonce hezčí než kdy dřív. Průhledné sklo nahradil reflexní barevný materiál, který odhalil pouze obrovské logo Applu ukryté v krychli, ale zbytek interiéru zahalil tajemstvím.

Dnešním dnem na keynote ale Apple potěšil všechny milovníky tohoto ikonického monumentu a znovu přislíbil opětovné otevření obchodu, jež připadne na 20. září. Pravděpodobně půjde o dosud největší událost, alespoň co se slavnostních otevření týče. Podle slov představitele společnosti, Tima Cooka, se můžeme těšit na kreativitu, neokoukaný design a obnovení zašlé slávy. Konec konců, rok co rok místní televizní zpravodajství natáčelo davy lidí, čekající ve frontě na nový model iPhonu. Apple chce tyto staré dobré časy vrátit zpět a nabídnout lidem další místo, kde se budou moci shromažďovat a sdílet své nápady. Uvidíme, zda staronový Apple Store dostojí potenciálu a překoná svého předchůdce.

Dnes nejčtenější

.