Zavřít reklamu

Krádeží v jablečných obchodech v posledních měsících výrazně přibylo. Apple se sice snaží s tímto problémem bojovat všemi dostupnými prostředky v čele s instalací většího množství bezpečnostních kamer či posílení ochranky v rizikových obchodech, ale i přesto to vypadá, že se stále najdou jedinci, kteří chtějí pokoušet své štěstí.  O tom se přesvědčil i nedávno v Liverpoolu, kde do obchodu vtrhlo šest zlodějů, z nichž dva byli nyní zadrženi.

Čtvrtého července byl pro zákazníky i personál obchodu den jako každý jiný. Tedy až do té doby, než do budovy vtrhla agresivní skupina šesti lidí, která začala vytrhávat zařízení z poliček a házet je do předem připravených tašek. Během svého běsnění členové gangu odstrkovali zákazníky, razili si cestu obchodem a křičeli jeden na druhého v cizím jazyce. Podle očitých svědků nastal naprostý chaos, kdy se ani personál neodvážil cokoliv udělat, ač byli daní lidé alespoň na první pohled neozbrojení. To se ale nedalo 100% potvrdit a tudíž bylo mnohem rozumnější proti nim vůbec nezasahovat. Šest podezřelých zmizelo z místa činu stejně rychle, jako se objevilo a vzali si s sebou 36 kusů iPhonu a jeden MacBook. Na základě popisu byli před pár dny zadrženi dva členové gangu – šestnáctiletý chlapec a jeho o sedm let starší kolega, oba jiné než britské národnosti. V každém případě oba z nich alespoň protentokrát trest minul a byli propuštěni na kauci.

Ve Velké Británii jsou bohužel podobné razie gangů na denním pořádku a statistiky tuto skutečnost jen dokazují. Nejinak je tomu i ve Spojených státech, kde byl v San Franciscu přepaden další z řady jablečných obchodů. Nedlouho předtím došlo k dalšímu incidentu, konkrétně v červnu v Kalifornii, ve městě Valencia. Uvidíme, zda Apple přitvrdí, nebo budeme svědky opětovné série krádeží.

Dnes nejčtenější

.