Zavřít reklamu

V posledních letech se stalo již jakousi tradicí, že nové produkty Applu nemají zrovna růžový start. Ať už se jedná o problémy s dodávkami, které nutí natěšené jablíčkáře dlouhé týdny či měsíce na své zařízení čekat, či výrobní chyby sužující první prodané kusy, neuplyne rok, kdy bychom o něčem takovém ve spojitosti s Applem neslyšeli. Ani Apple Card nemá bohužel zcela ideální start.

Jablečnou kreditku začal Apple distribuovat zájemcům teprve před pár dny s tím, že pro její získání krátká registrace na jeho webu a následné splnění několika relativně jednoduchých podmínek. Právě s registrací jsou však podle všeho problémy. Je k ní totiž nutné zadat své Apple ID, na které následně zašle Apple potřebné náležitosti a později jej spáruje s Apple Card. Kvůli tomu tak musí být 100% správné. Přestože si však na jeho správnost dávají jablíčkáři pozor, mnohým z nich začaly v uplynulých dnech chodit informační maily o tom, že jimi uvedené Apple ID, které je zároveň mailovou adresou mnohých z nich, je nesprávné a je nutné jej znovu potvrdit. Tento problém však jednak zdržuje vyřízení samotné karty, ale také vypadá krajně podezřele, jelikož podobné triky využívají i mnozí útočníci snažící se získat údaje uživatelů Applu. 

Apple už podle jednoho ze zájemců o Apple Card o problému ví, jelikož mu bylo při mailové komunikaci potvrzeno, že se jedná o technický problém. Na jeho řešení společnost velmi pravděpodobně usiluje pracuje, aby mohla být v brzké době distribuce Apple Card co možná nejpříjemnější pro obě strany. Kde se však oprava podaří dokončit je v tuto chvíli ve hvězdách. Stejně tak není jasné, kdy a zda vůbec Apple Card opustí území USA. Apple sice údajně jedná s regulátory po celém světě, jak daleko v jednáních je ví ale jen on sám. 

Dnes nejčtenější

.