Zavřít reklamu

I přesto, že se Apple Card v České republice, potažmo za hranicemi Spojených států v blízkých letech nejspíše nedočkáme, tak je karta od Applu rozhodně zajímavým produktem pro celý svět. Už víte o tom, že má Apple Card nádherný design, nabízí různé výhody v podobě cashbacku, a také má speciálně řešenou bezpečnost. Rozhodně ale o Apple Card nevíte naprosto všechno. Jablečná karta o sobě skrývá nespočet různých různých věcí, které nejdou jednak na první pohled vidět, a jednak si o nich prakticky ani nikde nepřečtete. Pokud se tedy chcete dozvědět i skryté stránky o Apple Card, tak se pusťte do čtení.

Nepodporuje další uživatele

Nejen v České republice, ale různě po světě je naprosto běžné, že si k jednomu účtu můžete vystavit několik karet. V rodině tak může být jeden účet, ke kterému si zajistíte klidně i tři karty. To však v rámci Apple Card není možné. Vaši kartu budete schopni využívat jen a pouze vy a nebudete k ní schopni přiřadit žádného člena rodiny, či kohokoliv jiného. Jedná se tak pouze o osobní kartu a pokud byste ji chtěli využít v podnikání, tak je vám jednoduše k ničemu.

Může být vedená jen na jednom Apple ID

Apple Card budete schopni spravovat na všech vašich zařízeních, ale pod jednou podmínkou – musí být přihlášené na stejný účet Apple ID. Apple Card je vázaná na údaje vašeho Apple ID. To rozhodně není pro většinu uživatelů žádný problém, avšak pokud například využíváte více účtů Apple ID, tak problém může nastat. Nezbude vám tak nic jiného, než si všechny své účty a zařízení sjednotit. Pokud byste se navíc někdy v budoucnu rozhodli pro změnu Apple ID, tak prvně musíte zrušit Apple Card, poté si založit nový účet a zažádat o úplně novou jablečnou kartu – žádná jiná možnost není.

Není až zase tak prémiová

Souvisejíci

Společnost Goldman Sachs, která Apple Card zprostředkovává, je spojována se slovy, jako jsou například „drahé“, či „luxusní“. Apple je zase spojován s prémiovými zařízeními, která jsou dražší a rozhodně je nemá každý. Ačkoliv se tak může na první pohled zdát, že může být Apple Card určena jen pro výjimečné zákazníky, tak to rozhodně není pravda. Jablečná karta je určená pro téměř všechny obyvatele (prozatím) Spojených států, Vše, co vám v tomto případě stačí, je skóre FICO vyšší, než okolo 620. Více informací o skóre FICO, atd. naleznete v souvisejícím článku vedle tohoto odstavce. Vše, co k zřízení Apple Card potřebujete, je tedy iPhone.

Důraz na detaily

I přesto, že Apple Card je pouhou kartou a nejedná se o tak komplexní zařízení, jako je iPhone, tak se i přesto jedná o perfektně zpracovaný produkt. Při pohledu na kartu ihned víte, oč tady běží – a sice o to, že ji vytvořila společnost Apple s obrovským důrazem na všemožné detaily. Apple měl údajně s konstrukcí karty problémy, například s magnetickým proužkem, který se nachází na zadní straně. Údajně bylo složité vymyslet design tak, aby proužek vypadal dobře a hlavně aby fungoval.

Pro správu musíte využít Wallet

Souvisejíci

Pro správu všech vašich výdajů musíte využít speciálních nástrojů, které se skrývají v aplikaci Wallet. Nástroje jsou co možná nejpřehlednější, abyste měli ve všem co možná nejlepší přehled. Musíte však brát v potaz, že pro správu Apple Card nemůžete využít žádné další finanční aplikace. Ani data si z Walletu nevyexportujete – zkrátka a jednoduše jste vázáni jen a pouze na nativní aplikaci Wallet a její nástroje. Více o tomto kroku si opět můžete přečíst v souvisejícím článku, který přikládám.

Není bezkontaktní

To, co se v dnešní době může zdát jako samozřejmost, v případě Apple Card až tak neplatí. Momentálně jsme zvyklí na to, že pro platby kartou většinou využíváme bezkontaktní platbu – to znamená, že kartu nemusíme vkládat do terminálu, ale jenom ji k němu přiložíme. Tohle však s Apple Card není možné. Pro každou platbu tak budete muset kartu vložit buď přímo do terminálu, anebo využít magnetického proužku na zádech karty. Apple se tímto krokem nejspíše snaží o to, aby jeho uživatelé začali namísto karty především využívat Apple Pay, ze kterého mají také větší cashback.

Nemusíte čekat na její fyzickou verzi

Jak jistě víte, tak předtím, než dostanete do rukou Apple Card, tak musíte projít schvalovacím procesem u Goldman Sachs. Pokud procesem projdete, tak kartu můžete začít využívat prakticky ihned a nemusíte ani čekat na to, až vám přijde její fyzická podoba. Kartu jednoduše nastavíte ve Wallet a s pomocí Apple Pay můžete začít provádět první platby. Jakmile vám fyzická karta přijde, tak ji samozřejmě můžete po aktivaci ihned začít využívat.

Dnes nejčtenější

.