Zavřít reklamu

S MMORPG hrami je to poslední léta jako na houpačce, studia vyvíjející online hry na hrdiny se na nich snaží vyrýžovat co nejvíc peněz a hráče už nebaví, že se od nějakého roku 2004 tento žánr vlastně nikam pořádně neposunul. Jediným pořádným titulem bylo za poslední dobu Final Fantasy XIV: A Realm Reborn nebo online verze legendární herní série The Elder Scrolls. Naštěstí se tuto skutečnost pomalu snaží změnit mobilní hry, které sice fungují na podobném principu, ale většinou jsou o poznání inovativnější. Nejinak je tomu i u další ságy, která měla tu čest psát historii jednoho z nejoblíbenějších univerz.

Řeč je o Warhammer: Odyssey, epicky vyhlížející MMORPG hře, za níž stojí studio Games Workshop ve spolupráci s Virtual Realms. O těchto vývojářích jste pravděpodobně nikdy neslyšeli, ale mají na svědomí například povedené RPG Celtic Heroes. Tentokrát se však rozhodli ukousnout si o něco větší soustu a pustit se do masivního světa Warhammeru, kde nás podle všeho čeká pozoruhodný příběh a plejáda rozmanitých úkolů. Fanoušci se mohou těšit na lokace z Old World, tedy příběhově starší části univerza, kde si mohou tvůrci pořádně pohrát s level designem. Rozpad bude viditelný na každém rohu a bude jen na hráčích, aby se postavili stvůrám číhajícím ve stínech, porazili Morrsliebova, jenž seslal kletbu, a zachránili poslední zbytky starého světa.

Nebudou chybět tři klasické rasy, včetně elfů, trpaslíků a lidí, a šest povolání, které budeme moci různorodě kombinovat. Například Witch Hunter bojuje spíše z dálky a může na nepřátele seslat roj šípů, zatímco Archmage sesílá kouzla či léčí své spolubojovníky. Samozřejmě nebude opomíjený ani válečník, v tomto případě Slayer, jenž se zkrátka s vervou vrhne mezi protivníky. Nebudeme vás však déle napínat a rovnou vás odkážeme na oficiální stránky, které vás na chystané vydání pořádně navnadí.  Kdy hra spatří světlo světa a dorazí do App Storu a Google Play je zatím ve hvězdách, ale tvůrci hodlají zůstat s komunitou v kontaktu a i po vydání ji zásobovat dalším obsahem. Dáte tomuto MMORPG šanci a troufnete si vypravit se do nebezpečného a temného světa?

Dnes nejčtenější

.