Zavřít reklamu

Pamatujete si na Keynote ze září 2017, kdy jsme se kromě představení iPhonu X dočkali i odhalení hry Sky: Children of the Light, která jablíčkáře zaujala především svým nádherným jemným designem? Vsadím se, že určitě ano. Jedná se totiž o titul vycházející ze hry Journey, která je k dispozici pro počítače či PlayStation. Přestože mělo být Sky: Children of the Light podle Applu zprvu dostupné pouze na Apple TV, během vývoje se jí rozhodli její tvůrci přinést i na iPhony. A právě na ty nyní konečně dorazila. 

Historie této hry je poměrně zajímavá. Po jejím odhalení na Keynote o ní totiž prakticky nebylo slyšet a lehce tak upadla v zapomnění. Na letošní E3 však vývojáři z thatgamecompany, která za titulem stojí, ukázali perfektní trailer zakončený datem plánovaného vydání. To se však nakonec kvůli zdržení při vývoji změnilo, byť jen o týden. Z 11. července 2019 se tak stal 18. červenec 2019, tedy dnešek. A jak vývojáři řekli, tak i udělali, jelikož hru již z App Storu na iPhone či iPad stáhnete. Později by pak měla být dostupná i na Macy, Apple TV, konzole, počítače a také telefony s Androidem. 

Příběh hry je v tuto chvíli bohužel zatím zahalen tajemstvími, avšak z traileru je zřejmé, že se můžete těšit na procházení přenádherného světa a poletování ve vzduchu. Chybět samozřejmě nebudou různé úkoly, které celkově hru ozvláštní. Pomoci vám v nich mohou kromě vašich schopností i mikrotransakce, které ani zde nechybí. Na druhou stranu, samotná hra je ke stažení zdarma a tudíž je pochopitelné, že se pro ně vývojáři nakonec přeci jen rozhodli. Ceny jednotlivých balíčků navíc nejsou nikterak brutální, což se dá rozhodně označit za plus. 

Nechme se překvapit, zda se podaří hrou vývojářům naplnit obrovská očekávání hráčů, či zda se bude naopak jednat o velké zklamání. Vzhledem k tomu, jak dlouho na vývoji hry pracovali se však očekává spíše první varianta. Jistotu ale budeme mít až poté, co si hru pořádně projdeme a seznámíme vás s ní v recenzi. 

Dnes nejčtenější

.