Zavřít reklamu

Není to zase tak dávno, co jsme informovali o roztomilé malebné hříčce Sky: Children of the Light od studia thatgamecompany. Ta byla původně oznámena již v roce 2017 a od té doby spousta hráčů volala po datu vydání. Nakonec byly prosby přece jen vyslyšeny a vývojáři světu sdělili, že se hra podívá na naše zařízení již toto léto, konkrétně 11. července. Nejprve panovaly pochyby o exkluzivitě titulu a spekulovalo se, že bude dostupný pouze pro iOS, ale nakonec se hříčky dočká také Android, jen později. Máme však smutnou zprávu – hra byla o týden odložena.

Odkládání data vydání je v herním průmyslu poměrně standardním postupem. Přesto zpráva o odložení Sky: Children of the Light přišla poměrně nečekaně a týkat se bude pouze iOS. Kvůli marketingovým důvodům a snaze sjednotit vydání po celém světě se tedy hry místo půlky měsíce dočkáme až 18. července. Jde sice pouze o týden, ale zpráva o odkladu přišla doslova za pět minut dvanáct. Tvůrci zkrátka chtějí vypustit hru do světa ve stejný čas a ve všech zemích současně. Thatgamecompany je však známá tím, že jedná fér a k hráčům mluví na rovinu. Navíc po jejich předchozích počinu z roku 2012, Journey, se nějakých nekalostí rozhodně bát nemusíme.

Zároveň s oznámením se tvůrci vyjádřili také k ostatním platformám. Podle jejich slov se hráči na konzolích, Androidu a ostatních zařízeních mají na co těšit a v brzké době se dočkáme bližších podrobností. Uvidíme, jak nakonec hra dopadne. Journey sklidilo spoustu kladných recenzí a nedivili bychom se, kdyby to u Sky: Children of the Light nebylo jinak. Nezbývá než doufat, že studio nebude s vydáním na ostatní platformy dlouho otálet. Vhodný by byl také režim kooperace mezi jednotlivými zařízeními, hra má být totiž bohatá na sociální funkce a ať už jako jednotlivci nebo skupině nám dovolí prozkoumat sedm malebných světů za námi vytvořenou postavu. Jak se vám roztomilá hříčka líbí? A co říkáte na její pohádkový podtón?

Sky: Children of Light

Dnes nejčtenější

.