Zavřít reklamu

Léto je konečně tu a s ním i mnohé aktivity, kteří mnozí z nás tak milují. Valnou většinu z nich si pak můžeme plnými doušky vychutnat i se svými Apple Watch na zápěstí. Právě v létě je však dobré dodržovat pár elementárních zásad, které nám jejich využívání v mnoha ohledech zpříjemní. Pojďme si je tedy v krátkosti představit.

Vzdušnost, vzdušnost, vzdušnost

Asi vás nepřekvapí, že do teplého letního počasí je vhodné brát řemínky vzdušnější. Za ty však lze považovat jen dva z nabídky Applu – konkrétně sportovní nylonovou smyčku a Nike+ řemínky. Zatímco smyčka je tvořená skutečně pružným úpletem, který je nejen příjemný na zápěstí, ale i dokonale odvádí pot a umožňuje tak pokožce dýchat, Nike+ řemínek je tvořen stejně jako sportovní řemínky Applu ze silikonu, avšak na rozdíl od nich je vybaven spoustou větracích otvorů, díky kterým též kůži pod ním nebudete zbytečně dusit. Z vlastní zkušenosti bych vám však radši doporučil první variantu, jelikož přes ní zápěstí větrá o něco málo lépe. Tedy minimálně v případě procházek po venku. Naopak kožené řemínky, milánské tahy či obecně řemínky uzavřenější nejsou na léto ničím komfortním. Ruka pod nimi se totiž potí a pokud si jí nebudete čas od času otírat, můžete se v případě, že máte citlivější pokožku, setkat s nepříjemnými vyrážkami. Ty sice zpravidla zmizí do pár dní, avšak po tuto dobu musíte počítat s tím, že hodinky nevyužijete či je využijete v mírně upraveném režimu – tedy buď posazené výše na zápěstí či nasazené na ruce, na které je normálně nenosíte.

A co voda?

Co se týče používání Apple Watch ve vodě, i to má svá „řemínková“ pravidla. Apple totiž na svých webových stránkách upozorňuje na to, že celá řada řemínků z jeho dílny do vody vhodná není, jelikož postrádá jakoukoliv voděodolnost. Jedná se konkrétně o kožený řemínek, kožený řemínek s přezkou, milánský tah a článkový tah. Úplného zničení po pár namočeních se sice obávat nemusíte, dlouhodobější kontakt s vodou by však mohl zanechat následky a řemínky znehodnotit. Pokud tedy plánujete Apple Watch využívat ve vodě, je opět lepší sáhnout po silikonových či nylonových. V tomto případě bych naopak doporučil řemínky silikonové a to z jednoho jednoduchého důvodu – jsou rychleji suché. Zatímco nylonový úplet a smyčka má tendenci nasávat jako houba (což je právě v létě kvůli potu fajn) a tedy i déle po vylezení z vody schne, v případě silikonu voda de facto ihned steče a řemínek je tak díky tomu velmi rychle suchý. Ani v případě smyčky se však nemusíte obávat žádného zdlouhavého schnutí – vše ale samozřejmě záleží především na tom, v jakém prostředí se nacházíte.

Čistota je základ

Poslední drobnou radou, které byste se měli (nejen) v létě držet, je snažit se řemínky udržovat v čistotě a to jak kvůli vašim zápěstí, tak i samotným řemínkům. Kvůli teplému počasí se totiž mnozí z nás potí daleko více, než po zbytek roku, což některým řemínkům prospívat nemusí. Agresivní pot totiž funguje s trochou nadsázky na některé materiály jako kyselina. Řemínek nasáklý potem navíc samozřejmě nevoní zrovna nejlépe. Pokud tedy chcete řemínky udržovat ve formě, nezapomínejte je jednou za pár dní minimálně otřít vlhkým hadříkem a zbavit je tak potu a nečistot. Bohatě stačí skutečně několikavteřinové otření, které stihnete třeba před tím, než vám zápěstí oschne po sprše. V případě provlékacích smyček se je pak nemusíte bát ani prát v pračce. Ostatně, jinak z nich pot zřejmě ani nedostanete. Volte však samozřejmě co možná nejšetrnější programy. Ostatní řemínky pak do pračky rozhodně neházejte.

Podtrženo, sečteno – správná volba řemínků k Apple Watch na léto není rozhodně žádná věda. Přesto vás však dokáže ušetřit některých nepříjemností, které vám mohou otrávit den. Rozhodně tedy nad tím, jaké řemínky na určitý program zvolíte a jaké raději necháte ležet doma. Pořekadlo „Kdo je připraven, nebývá zaskočen“ tu totiž platí dvojnásob. Nevzhledné vyrážky, sto let schnoucí nasáklé houby či vodou zničené luxusní řemínky totiž na zápěstí rozhodně nechcete.

Apple Watch ponorene do vody

Dnes nejčtenější

.