Zavřít reklamu

Čas od času odstraní Apple ze svého App Storu aplikace, které nějakým způsobem nesplňují jeho přísné podmínky. Většinou se však jedná o aplikace méně známe či do App Storu umístěné jen pár dní. Nyní však z jablečného obchodu s aplikacemi zmizela hra, která se těšila po celém světě obří oblibě, kterou dokazovalo na 47 tisíc vesměs pozitivních recenzí.

Pamatujete si ještě na App Store z iOS 10?:

Jedná se o hrá Clicker Heroes, která si svou premiéru v App Storu odbyla už v roce 2015. Prakticky od prvního dne se těšil titul z dílny Playsaurus těšil velké popularitě, která navíc neustále stoupala. Z pomyslného výsluní však vývojářské studio srazila jedna chyba – nezaregistrovalo si její ochrannou známku v Číně. Právě toho využila jiná čínská společnost, která si název Clicker Heroes zaregistrovala a následně Apple požádala, aby hru s tímto názvem ze svého App Storu stáhl. Ten bohužel neměl i přesto, že má Playsaurus ochrannou známku na tento název zaregistrovanou v USA a Kanadě na vybranou a hru z celosvětového App Storu nemilosrdně odstranil. 

Jelikož je studio Playsaurus poměrně malé, soudní boj o název své hry v Číně podle svého vyjádření na redditu vzdává. Na soudní tahanici totiž zkrátka nejsou finanční prostředky, jelikož se Clicker Heroes za zlatý důl rozhodně označit nedá. Šéf studia tak víceméně přiznal, že odstranění je nejspíš smrtí této hry. Pohřeb se však nakonec konat nemusí. Apple se totiž studiu zničehonic ozval s tím, že hru do svého App Storu vrací a nebude dostupná jen na území Číny právě kvůli chybějící ochranné známce. V tuto chvíli jí tak již opět můžete vesele stahovat z App Storu. Snad se tedy již žádné další komplikace neobjeví a hra bude v App Storu bez problému dostupná i v následujících měsících a letech. 

31207-51862-clickerheroes_cover-l

Dnes nejčtenější

.