Zavřít reklamu

Apple celkem zajímavým způsobem dělá reklamu na své nové iPhony přímo v App Store. Obchod s aplikacemi a hrami App Store teprve nedávno přišel s možností umístění reklam do vyhledávání, a i tak se jedná o reklamy pouze na aplikace z daného obchodu. Apple však poměrně sofistikovaně využil fakt, že sám nabízí na App Store vlastní aplikaci s názvem Apple Store, přes kterou můžete objednávat zboží z online store společnosti Apple.

V rámci vybraných aplikacích Apple zobrazuje velký náhledový obrázek aplikace, její název a popis, který ji charakterizuje. Název aplikace je jasný, ale popisku Apple využil pro text „Předobjednat iPhone“. Toto heslo pak sice přímo směřuje člověka k tomu, co má udělat, ale zároveň je to také popis aplikace. Ta totiž samozřejmě umožňuje právě předobjednání iPhone. Jakmile kliknete na obrázek nebo název, samozřejmě zjistíte, že Apple nepromuje přímo objednávku nového iPhone, ale svoji aplikaci Apple Store, která je v rámci App Store dostupná již dlouhé roky. Vše vypadá skutečně velmi propracovaně a vzhledem k úvodnímu obrázku s iPhone 11 a iPhone 11 Pro působí reklama skutečně jako reklama na telefon, nikoli na aplikaci.

Jedná se samozřejmě o maličkost, ale je zajímavé, jak Apple dokáže sofistikovaně využít prostor v rámci vlastního obchodu k tomu, aby promoval nový produkt a přitom neporušuje žádná pravidla App Store, který samozřejmě umožňuje dle podmínek pro vývojáře promovat jen samotné aplikace. Osobně jsem prozatím podobné využití ze stran jiného obchodu na nový produkt nebo službu mimo App Store nikdy neviděl.

Dnes nejčtenější

.