Zavřít reklamu

App Store icon

Oficiální obchod aplikací App Store zaznamenal za 7 let od svého spuštění přes 100 miliard stažených aplikací nebo her. Zároveň díky němu vývojáři vydělali přes 30 miliard amerických dolarů. Apple se na konferenci WWDC 2015 pochlubil, že na App Store naleznou uživatelé přes 1,5 milionů aplikací a tento počet každým dnem roste. Nyní se obchod potýká s velkými problémy. Konkrétně selhaly algoritmy vyhledávání a zařazování aplikací do žebříčku, což vytvoří nesmyslné nebo neúplné výsledky. Informace se začala rozšiřovat během včerejšího dne na sociální síti Twitter. Chyba se týká aplikace App Store určená pro iOS.

Nejprve uživatelé hlásili chyby s kategorií „Hry,“ která zobrazoval seznam podobně nazvaných aplikací, které se opakovaly na několika stránkách žebříčku. Po několika hodinách začaly přibývat další stížnosti. Údajně sekce „New“ „What’s Hot“ a „Featured“ byly ve všech koutech světa zmatené. Nejvíce chyb bylo nahlášeno konkrétně na Novém Zálandu, ve Španělsku nebo Velké Británii, naopak překvapivé je, že problém se domovské USA vůbec netýká. K problému se vyjádřil i šéf marketingu Phil Schiller, který dohlíží na celý App Store. Na svém Twitteru slíbil co nejrychlejší opravu algoritmů.

Podle dostupných informací dělal Apple v listopadu minulého roku významná vylepšení všech algoritmů, změna se dotkla i zmiňované aplikace App Store. Vypadá to, že však někde udělal chybu, a snaha docílit relevantnějšího hledání aplikací byla marná. Apple velice často vybírá aplikace na úvodní stránku sám, ale většina ostatních žebříčků je automatizovaných.

CdU1i1GWIAAd2QP
App Store apps

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.