Zavřít reklamu

Již pěkných pár let se šušká o tom, že Apple potají pracuje na revolučních chytrých brýlích, které by mohly v budoucnu velmi snadno nahradit i smartphony. Práce na projektu pak v roce 2017 nepřímo potvrdil i šéf Applu, který se nechal slyšet, že technologie, kterou by Apple pro své brýle potřeboval, ještě není. Přesto je však mnoho analytiků přesvědčeno, že je jejich příchod za rohem a že Apple projekt v žádném případě nezabalil. Jejich domněnku potvrzuje i nedávný zájem mnoha zaměstnanců Applu o technologie související s AR na veletrhu CES 2019.

Technologické veletrhy jsou obecně skvělým místem pro navázání nových partnerství či minimálně získání inspirace pro nové produkty. Přestože se Apple valné většiny z nich oficiálně nezúčastňuje, své pracovníky na ně tajně posílá a nejinak tomu bylo i letos. Podle portálu AppleInsider totiž letos CESu zúčastnilo více než šest inženýrů z Applu, kteří měli zkoumat především AR technologie společností DigiLens, Lumus, Vuzix či WaveOptics. Zda však mezi těmito společnostmi a Applem došlo k jakémukoliv důležitějšímu jednání není bohužel jasné. 

Kdy se dočkáme?

Jak už jsem psal v úvodním odstavci, mnozí analytici předpovídají brýlím z dílny Applu velmi brzký příchod. Apple je má totiž dle jejich informací v plánu dokončit už do roku 2020, ve kterém by je mohl světu i představit. O jejich designu sice informace nemáme, jejich chod by však měl zajišťovat zcela nový operační systém rOS, který by měl vycházet z iOS. Alespoň tak popsaly chystaný produkt zdroje Marka Gurmana z Bloombergu v roce 2017. 

A jak se na chytré brýle díváte vy? Dokážete si představit, že by skutečně našly v reálném životě využití, nebo je to podle vás produkt, kterým Apple předběhne dobu a stane se nedoceněným? A kolik by za něj měl Apple chtít, aby pro vás byla novinka zajímavá? 

apple-glass-fb

Dnes nejčtenější

.