Zavřít reklamu

Apple má ve svých řadách spoustu odborníků na všemožná odvětví. Nyní ovšem ztrácí jednoho z nejvýznamnějších. Podle agentury Reuters opouští Apple Jon Callas, bezpečnostní expert, který byl u Applu řadu let. Jeho nynější destinací je ACLU (Americká unie občanských svobod), což je nezisková organizace působící ve Spojených státech. Její hlavní náplní je ochrana základních práv a svobod garantovaných Ústavou.

Podle zprávy Reuters si Callas platově velmi pohoršil, s ACLU podepsal údajně dvouletou smlouvu a do nového zaměstnání nastoupil v pondělí tohoto týdne. Callas už Apple jednou opustil. Bylo tomu tak roku 1997, poté, co vymyslel šifrovací systém pro ochranu dat na Macu. K Applu se znovu připojil v roce 2016, kdy se stal součástí hackerského týmu, jehož úkolem bylo nabourat se do produktů Applu. Během téměř dvaceti let, co byl John mimo Apple, pomohl založit společnosti jako Blackphone, PGP Corp a Silent Circle.

Představení nového Macu mini:

„Jon má obrovské znalosti o problematice tzv. zadních vrátek a je rovněž mimořádně působivým komunikátorem s veřejností, což je také nesmírně důležité.“ řekl Ben Wizner, jeden z šéfů technologické divize v ACLU. Callas bude i zde spolupracovat na bezpečnosti v oblasti technologií. Wizner věří, že Callas bude pro ACLU obrovským přínosem a pomůže společnosti bránit vládám států, aby tlačily na technologické společnosti kvůli sdělování osobních dat a údajů.

apple-security-fb

Dnes nejčtenější

.