Zavřít reklamu

Z podcastů se člověk vždy dozví něco zajímavého, a nejinak je tomu i u RBC Disruptors. Tato internetová show se zaměřuje zejména na technologie, o nichž pak moderátor s pozvaným hostem diskutuje. Tentokrát si do nejnovějšího dílu tvůrci pozvali Angelu Ahrendts, bývalou šéfku maloobchodních řetězců prodejen Apple produktů. Ta se rozhovořila zejména o problémech, které prodejny provázejí, a zaměstnancích. Právě u nich zůstala a podělila se o netradiční statistiku, zahrnující to, jak dlouho pracovníci v zaměstnání vydrží.

Podle jejích slov se na rozdíl od ostatních prodejnám daří, a to především z důvodu neustálého vývoje. Ať už se jedná o celkový design obchodů, způsob komunikace mezi vedením a zaměstnanci nebo nejrůznější benefity, pracovníci zkrátka mají důvod v zaměstnání zůstat. Samozřejmě, že udržovat v chodu kolos, který pojímá celosvětově zhruba 70 000 zaměstnanců, je oříšek. Když se do funkce Angela dostala, rozhodla se pro spoustu reforem a především změnu toho, jak celý systém funguje. Podle ní byl způsob práce neefektivní a komunikace vázla, což pochopitelně frustrovalo jak vedení, tak podřízené a narušovalo to pracovní morálku.

Konec konců, byla to právě Angela Ahrendts,  kdo zavedl do všech obchodů aplikaci Hello, poskytující všechny potřebné informace a ulehčující zaměstnancům jejich každodenní práci. Nedlouho potom přišla s nápadem na další užitečný nástroj zvaný Loop. Jednoduchý program umožňoval pracovníkům vyměňovat si mezi sebou nejrůznější tipy a triky, což zlepšilo nejen efektivitu, ale také kolektiv. Z rozhovoru na RBC Disruptors by se vám sice tato slova mohla zdát jako samochvála, ale statistiky mluví jasně. Za dobu působení ve funkci, v jejím případě pět let, se Angele podařilo zvednout míru retence, tedy procento nových pracovníků, kteří v zaměstnání vydrží, z 61 na 89 procent. Už jen zvýšení motivace zaměstnanců k tomu, aby v práci setrvali, je obdivuhodné. Co na její výsledky říkáte? Je podle vás možné, že zrovna prodejny Applu nabízí jednoho z nejlepších pracovních prostředí?

angela-fb

Dnes nejčtenější

.