Zavřít reklamu

Šéf Applu Tim Cook včera v New Yorku veřejně vystoupil v rámci přebírání ceny ligy proti hanobení (Anti-Defamation League). Stal se historicky první osobností, která obdržela ocenění s názvem „Courage Against Hate“ (volně přeloženo „odvaha proti nenávisti“). To, že ocenění obdrží, bylo oznámeno již minulý měsíc. Spolu s tím byla také zveřejněna informace, že Cook zároveň na summitu přednese řeč.

V průběhu své prezentace Cook znovu zdůraznil stanovisko společnosti Apple, jehož součástí je vytváření platforem, v nichž nebude místo pro nenávist, násilí ani rozdělování. Lidé, kteří tyto negativní hodnoty zastávají, nemají podle Cooka v jablečné společnosti místo. „Na našich platformách nemáte co dělat,“ vzkázal nekompromisně.

V rámci svého proslovu Cook dále prohlásil, že vždy „zakazoval hudbu s výskytem bílé nadřazenosti ve své historii“, a to jak v začátcích s iTunes, tak i v současnosti u Apple Music. Řeč přišla také na nedávnou aféru, související s banem, uděleným Alexi Jonesovi a jeho Infowars. „Jak jsme letos ukázali, nebudeme ani platformou pro násilné konspirační teorie,“ hřímal Cook. „Proč? Protože je to správná věc,“ dodal. Při projevu zdůraznil také lidský aspekt práce společnosti Apple: „Apple je technologická společnost, ale nikdy nezapomínáme na to, že naše zařízení jsou vymýšlena lidskými mozky, sestavována lidskýma rukama, a stvořena proto, aby zlepšila lidské životy,“ vysvětlil, a dodal, že se ani tolik nebojí počítačů, které přemýšlejí jako lidé, jako spíše lidí, kteří přemýšlejí jako počítače.

„Věříme, že budoucnost by měla patřit těm, kteří technologii vnímají jako způsob vytvoření inkluzivnějšího a nadějnějšího světa,“ pronesl na závěr.

Tim Cook HBO fb

Dnes nejčtenější

.