Zavřít reklamu

Není nijak neobvyklé, že uživatelé, kterým jejich Apple Watch zachránily život, často píší řediteli Applu Timu Cookovi děkovné zprávy. To byl i případ dvojice uživatelů, které ovšem překvapila téměř okamžitá odpověď přímo od samotného Tima Cooka.

Dvojice uživatelů hodinek Apple Watch, kteří vyřešili své zdravotní potíže po upozornění ze svých chytrých jablečných hodinek, poslala Timu Cookovi vděčný e-mail a překvapivě dostala odpověď během několika hodin. Hodinky Apple Watch byly opakovaně uváděny jako zařízení zachraňující životy uživatelů v různých situacích. Zatímco příběhy o přežití jsou časté, není zrovna obvyklé, že by Tim Cook pisatelům odpověděl krátce poté, co se o svůj příběh podělili.

Ve dvou různých případech byli uživatelé Apple Watch varováni před srdečními problémy pomocí nositelného zařízení. V obou případech majitelé chytrých jablečných hodinek poděkovali e-mailem řediteli Applu Timu Cookovi, který jim překvapivě odpověděl po několika málo hodinách. Prvním z těchto uživatelů byl Michael Gallegos z Kansasu, jehož Apple Watch zaznamenaly v průběhu spánku neobvyklý srdeční rytmus. Díky aktivovanému sídlení s rodinou byl na tuto skutečnost upozorněn jeho syn Nick. Ten uvedl, že srdeční tep jeho otce se po dobu více než 10 minut pohyboval pod hranicí 40 úderů za minutu. Celá záležitost skončila vyšetřením a úspěšnou operací srdce.

Syn zmíněného uživatele se rozhodl e-mailem poděkovat Timu Cookovi, který mu o pár hodin později odepsal, že je rád, že se jeho otci dostalo řádné lékařské péče.

Druhým uživatelem, kterému jeho Apple Watch zachránily život, je profesor Christopher Oakley ze Severní Karolíny. Toho po práci na zahradě postihla nevolnost, a šel si lehnout. Když i druhý den zaznamenal neobvykle rychlý srdeční tep, rozhodl se navštívit lékaře, frekvence tepu ale mezitím klesla, a lékař chtěl Oakleyho odeslat domů. Ten ale naštěstí doložil záznamy z Apple Watch, podle kterých se jeho srdeční tep celou noc pohyboval mezi 121 a 151 údery za minutu. Lékaři vyslovili podezření na infarkt, a Oakley nakonec podstoupil úspěšný bypass. Také Oakley se rozhodl, že e-mailem poděkuje Timu Cookovi, a ke svému vlastnímu překvapení se do pár hodin dočkal odpovědi, ve které Cook vyjádřil své potěšení z toho, že se mu již daří lépe.

Dnes nejčtenější

.