Zavřít reklamu

Setkali jste se dnes na vašem iPhonu, iPadu či Macu s uzamčením vašeho Apple ID? Nejste sami. Stále více uživatelů produktů od Applu si totiž na diskuzních fórech stěžuje na blokaci svého účtu, která lze vyřešit jedině skrze restartování hesla. 

V tuto chvíli není zcela jasné, co přesně za problémem stojí. Apple ID se však zpravidla zablokuje v situaci, kdy se do něj snaží někdo prolomit, ale několikrát po sobě zadá špatné heslo. V takovém případě pak nezbude majiteli Apple ID nic jiného než účet pomocí zodpovězení několika bezpečnostních otázek znovu odemknout. S celým procesem vám též může samozřejmě pomoci i přímo podpora Applu, která vás bude krok po kroku instruovat a v případě potíží může na dálku i zasáhnout. 

Blokace Apple ID se projeví velmi jednoduchým způsobem – na displeji vašeho zařízení se vám zobrazí upozornění, které vás nabádá k odblokování. Krom upozornění pak lze tento problém zjistit i skrze nefunkční služby Applu jako například iMessage, iCloud či FaceTime, které vám budou hlásit chybu či jen nebudou fungovat. 

Samotný Apple se k celé záležitosti zatím nevyjádřil. Pokud se ale bude počet postižených uživatelů zvyšovat, dá se očekávat, že v průběhu dnešního odpoledne vydá tiskové prohlášení, kde problém objasní. Snad se tedy nejedná o nic závažného a naše data nejsou v ohrožení. 

apple-id-locked

Dnes nejčtenější

.