Zavřít reklamu

BFF? No dobře, myslím, že už tohoto hoaxu stačilo. Jak jste se v minulých dnech na našem webu mohli dočíst, tak při napsání „BFF“ do komentářů doopravdy nezjistíte, jestli je váš účet bezpečný. Pokud ale i přesto nevěříte, určitě si přečtěte tento článek, kde je vše vysvětleno. Zpět ale k dnešnímu tématu – pokud chcete doopravdy zjistit, zda-li na vašem účtě nedošlo k úniku dat, můžete tak jednoduše učinit pomocí nástroje, který nám připravil samotný Facebook. Pokud patříte mezi uživatele, které tato kauza zajímá, tak si dnes zcela jistě přijdete na své. Jak tedy zjistit, jestli na vašem facebookovém účtě došlo k úniku osobních dat?

Jak na to?

Pokud jste se prokousali čtením až sem, tak vás s největší pravděpodobností zajímá osud vašich osobních dat. Zda-li byly vaše data zneužita se dá zjistit velice jednoduše. Stačí, když pomocí tohoto odkazu přejdete na webovou stránku Facebooku, která je vytvořená jen z jediného důvodu – abyste zjistili, jestli došlo k úniku vašich soukromých dat. V mém případě k úniku dat nedošlo, a proto se mi zobrazila následující hláška:

Na základě nám dostupných záznamů nedošlo ani u vás, ani u vašich přátel k přihlášení do aplikace This Is Your Digital Life (Tohle je váš digitální život).
Proto je pravděpodobné, že vaše informace z Facebooku nebyly sdíleny se společností Cambridge Analytica přes aplikaci This Is Your Digital Life (Tohle je váš digitální život).
Na této stránce se také můžete podívat na ostatní okolnosti vašeho účtu – například na informace, které sdílíte s aplikacemi a weby. Samozřejmě si toto nastavení můžete jednoduše upravit. Na závěr ještě doplním, že se konkrétně jedná o cca 87 miliónů uživatelů, kterým se z účtu na Facebooku odeslaly data společnosti Cambridge Analytica pomocí aplikace This Is Your Digital Life.

Dnes nejčtenější

.