Zavřít reklamu

Apple HomePod můžeme bez jediné výčitky svědomí zařadit mezi zařízení, které se snaží usnadnit náš každodenní život. Přestože se jedná o vskutku vytříbený kousek, přesto se na trhu pohybuje ve stínu jeho levnějších konkurentů. Během letních měsíců se uskutečnil jednoduchý průzkum s tisícem zúčastněných, jenž měl za úkol poskytnout jednoduchou odpověď – které zařízení je nejpoužívanější. První tři příčky obsadil Amazon Echo, Amazon Echo Dot a Google Home s percentuálními výsledky 23 %, 21 % a 8%.  Co se týče HomePodu, ten přinesl shodné výsledky s osekanými verzemi Amazonu Echo, což se dá označit za velké zklamání.

Bohužel Apple dosud o prodejích HomePodu mlčí a neposkytuje žádná konkrétní čísla. To naštěstí neplatí pro společnost Consumer Intelligence Research Partners, která odhaduje celkový podíl jablečného asistenta na 50 milionů instalovaných kusů, což tvoří okolo šesti procent amerického trhu. Pochopitelně hlavním problémem je cena. HomePod je dostupný za $349, přičemž za pouhých $100 si spotřebitel může pořídit nejnovější Amazon Echo. V neprospěch HomePodu ale hraje například i jeho dostupnost, která je omezená jen na několik států.

Průzkum z odlišeného zdroje:

HomePod je stejně úspěšný jako Amazon Echo Plus nebo Google Home Max-2

Jedinou vlastností, kterou se můžu pyšnit právě HomePod, je excelentní kvalita zvuku. S tou se skutečně nemůže utkat žádný jiný asistent. Na druhou stranu jediným nedostatkem není pouze vysoká cena, ale i celková funkčnost. Například Alexa od Amazonu je schopna pracovat s jakoukoliv hudební platformou, a to od Spotify, přes Apple Music, až po TuneIn. Siri si však poradí pouze s domovskou službou Apple Music. Dle spekulací však pracuje Apple na levnější variantě HomePodu, která by měla přinést lepší výsledky na trhu. Zda tomu tak skutečně je či není by nám mohl Apple objasnit už příští týden na keynote, na které představí zbylé produkty určené pro letošní rok.

HomePod je stejně úspěšný jako Amazon Echo Plus nebo Google Home Max

Dnes nejčtenější

.