Zavřít reklamu

Spolu s macOS Mojave dorazila na jablečné počítače i nová verze internetového prohlížeče Safari, tentokrát již s číslem 12. Tento nový webový prohlížeč disponuje oproti svému staršímu bratříčkovi několika novými funkcemi, mezi které patří například lepší zabezpečení a práce s hesly. Dnes se ale podíváme na to, jak mít v novém Safari 12 lepší přehled v otevřených kartách, a to pomocí ikonek, které si můžete přidat vedle názvu každého otevřeného panelu. Většina konkurenčních prohlížečů touto funkcí disponovala už dávno, avšak Safari se této funkce dočkalo teprve teď. Pojďme se tedy podívat, jak ikony v otevřených záložkách aktivovat.

Jak aktivovat zobrazení ikon v otevřených panelech v Safari

safari_ikony_pred_po

Na úplný začátek si ověřte, že je váš Mac či MacBook aktualizovaný na nejnovější macOS 10.14 Mojave nebo máte ve svém Macu nainstalovaný prohlížeč Safari 12 (čili jeho nejnovější verzi) – v opačném případě nebudete schopni funkci aktivovat. Poté se přepneme do aktivního okna jablečného prohlížeče Safari. V levé horní části si všimneme lišty, ve které klikneme na tučné tlačítko Safari. Z rozevíracího menu, které se zobrazí, vybereme možnost Předvolby… a zde se v horním menu přesuneme do záložky Panely. Zde už pouze stačí zaškrtnout čtvrtou možnost shora – Zobrazovat na kartách ikony webových serverů. Po zaškrtnutí není nutné Safari restartovat, jelikož změny se projeví ihned.

Apple se v Safari dle mého názoru snaží, aby byl celý webový prohlížeč co možná nejjednodušší. Právě to je možná důvod, proč se Safari této možnosti dočkalo až teď – dokonce je pro zachování jednoduchosti tato funkce v defaultním nastavení vypnuta. Osobně tyto ikony používám pár dnů a musím říct, že mi chvilku trvalo, než jsem si na tohle zobrazení zvykl. Avšak lepší přehlednost při vícero otevřených panelů mě přiměla k tomu, abych si ikony v otevřených záložkách nechal aktivní. Co se týče přehlednosti, tak je tato funkce v nové verzi Safari opravdu skvělá.

IKONY_SAFARI_FB

Dnes nejčtenější

.