Zavřít reklamu

Součástí macOS 10.14 Mojave jsou také tzv. sady (v angličtině stacks). Sady vám pomohou s lepší organizací plochy. Pokud patříte mezi jedince, kteří mají na ploše plno ikon, souborů a dalších dat, tak se vám sady určitě budou líbit. Sady fungují tak, že se všechny soubory na ploše, které jsou stejného typu, sloučí pod jednu sadu. Po aktivaci této funkce se na ploše nebude zobrazovat nespočet ikon, ale pouze sady například snímků obrazovky, textových dokumentů, fotografií, apod. Jednoduše se všechny stejné soubory roztřídí k sobě tak, abyste měli na ploše lepší přehled. Jak sady v macOS 10.14 Mojave aktivovat?

Jak aktivovat sady v macOS 10.14 Mojave

Aktivování sad v macOS 10.14 Mojave je velice jednoduché. Stačí, když se přesunete na plochu a kdekoliv na volném prostoru plochy kliknete pravým tlačítkem myši (popřípadě dvěma prsty na trackpadu). Z nabídky, která se zobrazí, vyberte možnost Používat sady (alternativní možností je v aktivním okně Finderu kliknout v horní liště na Zobrazení -> Používat sady). Jakmile na tuto možnost kliknete, tak se sady ihned aplikují a seřadí se na pravou stranu obrazovky. Pokud chcete všechny soubory vrátit zpět na předchozí místo a zrušit používání sad, stačí opět kliknout pravým tlačítkem na plochu a znovu kliknout na možnost Používat sady. Pokud vás zajímá, jak vypadá plocha před použitím sad a po použití sad, tak se podívejte do galerie níže:

Díky sadám by již neměla být vaše plocha nikdy „zaneřáděna“ spoustou souborů různého druhu. Pokud by vám ale váš nepořádek chyběl, stejným způsobem můžete sady i deaktivovat.

macos_mojave_stacks_fb

Dnes nejčtenější

.