Zavřít reklamu

Jestli se dá nějaký z nedávno představených produktů Applu označit za přešlap, je to rozhodně nabíjecí podložka AirPower. Na první pohled revoluční nabíječka, která dokáže dobíjet až tři zařízení naráz bez ohledu na to, kam je zrovna položíte, totiž není ani rok po svém představení na pultech obchodů. Místo toho, aby to Apple minulý týden na své keynote napravil a prozradil o ní nové informace, raději valnou většinu jejich fotografií ze svého webu smazal, čímž víceméně potvrdil, že se při jejím vývoji potýká s obrovskými problémy. A jak se zdá, ty se odstranit stále nedaří. 

Na světlo světa se dnes dostaly další detaily o problémech AirPoweru, se kterými se Apple nyní potýká. Prvním z nich je obrovské přehřívání nabíječky, které ovlivňuje i nabíjená zařízení na ní položená, což je samozřejmě velmi nežádoucí. Dalším problémem je nezvládnutý software, který v nabíječce běží. Mělo by se jednat o jakousi upravenou verzi iOS, která bude zajišťovat mimo jiné komunikaci s nabíjenými zařízeními, což ale způsobuje nepříjemné problémy. Posledním zádrhelem je pak vzájemné rušení cívek v těle nabíječky. Těch je v něm totiž údajně 21 až 24 o různých výkonech, kvůli čemuž se vzájemně protínají a ruší. Jiné řešení, jak docílit bezdrátového nabíjení jakéhokoliv produktu kdekoliv na podložce, ale nejspíš Apple v tuto chvíli nemá. 

Usmrtit již představený produkt? I to je možné

Podle dnešních informací je budoucnost AirPoweru stále nejasná. Projekt totiž mohl být dokonce i úplně zrušen či navrácen na úplný počátek, takže je vcelku pravděpodobné, že si na uvedení produktu na pulty obchodů ještě pěkně dlouho počkáme (pokud se tedy vůbec dočkáme). Nicméně je prý možné, že produkt s názvem AirPower se na pultech obchodů brzy přeci jen objeví. Nebude to ale nabíječka, kterou Apple světu již ukázal, ale věc, která jen využije ochrannou známku, která nyní leží de facto ladem. Pokud by se ale k tomuto kroku Apple skutečně uchýlil, dá se očekávat jiná verze bezdrátové nabíječky.

Pokud jste si tedy na AirPower brousili zuby, měli byste se začít pomalu smiřovat s tím, že je jeho příchod opravdu velmi daleko. Negativní zprávy o tomto produktu totiž v posledních měsících převládají nad těmi pozitivními a kdo ví, jak to bude v dalších dnech. Pokud ale Apple skutečně tento produkt odpíská, bude to pro něj znamenat velkou prohru a svým způsobem i ponížení. Od společnosti jeho kvalit by totiž podobný krok čekal jen málokdo. 

airpower fb

Dnes nejčtenější

.