Zavřít reklamu

Apple na svých stránkách pro vývojáře zveřejnil video s názvem Insights. To má za cíl představit hlavní výhody používání předplatného u aplikací z App Store. Tento způsob monetizace je v poslední době čím dál populárnější a většinou u zákazníků velmi nepopulární. Raději by zaplatili za aplikaci jednorázovou částku než neustálé placení předplatného každý měsíc. Jaké jsou tedy výhody podle Applu?

Ve videu vystupují vývojáři Dropboxu, Calm, Elevate a Bumble a přesvědčují nás, že díky předplatnému mohou poskytovat zákazníkům skvělý servis po celý životní cyklus jejich aplikace. Výhodou pro uživatele má také být to, že si nekupují aplikaci v daném stavu, ale mohou počítat s jejím dalším rozvojem v průběhu času. Ten může přinést například nové funkce či jiná vylepšení, která povedou k lepšímu uživatelskému zážitku.

Pamatujete si ještě na to, jak vypadal App Store v iOS 10?:

Pro vývojáře je zavedení předplatného i jakýmsi závazkem a tlakem od zákazníků, protože ví, že na svém produktu zkrátka musí i nadále pracovat. Apple se snaží přimět co nejvíce vývojářských studií k zavádění předplatného už delší dobu. Nedávno jsme se dozvěděli i o tajné schůzce z dubna 2017, kde se toto téma probíralo. Apple na tomto setkání přesvědčoval vývojáře z více než 30 studií, aby přešli na předplatné.

Apple tvrdí, že klasicky placené aplikace nyní tvoří pouhých 15 % ze všech dostupných a toto číslo navíc neustále klesá. Aplikace, které chtějí být úspěšné se dle společnosti mají zaměřit na předplatné. Díky němu budou neustále dostávat zpětnou vazbu od zákazníků a budou svůj produkt i nadále vylepšovat. Cupertinská společnost v tomto obchodním modelu samozřejmě vidí i možnost vyšších zisků, než při klasickém jednorázovém nákupu aplikace zákazníkem. Celé video si můžete pustit zde.

app store

Dnes nejčtenější

.