Zavřít reklamu

Apple ve svém Apple Parku přivítal ministra financí Spojených států amerických. Steven Mnuchin se před víkendem setkal s Timem Cookem v novém sídle cupertinské společnosti, kam se postupně zaměstnanci stěhují. Mnuchin na svém twitterovém účtu zveřejnil fotku, na kterém je právě se CEO kalifornského giganta.

Mnuchin na Twitteru poděkoval Cookovi za to, že se Apple zavázal investovat do Spojených států 350 miliard dolarů. Pokud si vzpomínáte, Apple v lednu letošního roku oznámil, že chce posílit americkou ekonomiku tím, že vytvoří nová pracovní místa a zajistí nové investice.

Apple uvedl, že do ekonomiky přispěje v roce 2018 celkem 55 miliard dolarů a v následujících pěti letech celkem 350 miliard dolarů. Současně se společnost zavázala zvýšit svůj fond Advanced Manufacturing Fund, jehož cílem je vytvářet pracovní místa v zemi prostřednictvím investic do dodavatelů. Zvýší ho z 1 miliardy dolarů na 5 miliard dolarů.

Apple Park

 

Mnuchin navštívil Apple Park pár dní poté, co byl Cook na setkání v Capitol Hill se senátory Markem Warrenem a Richardem Burrem. Zda se jednalo pouze o jakousi přátelskou návštěvu či měla nějaký hlubší význam však bohužel nevíme. 

tim cook fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.