Zavřít reklamu

Apple včera zveřejnil zprávu o odpovědnosti dodavatelů pro rok 2018, která poskytuje přehled o prohřešcích v dodavatelském řetězci cupertinské společnosti a nastiňuje pokrok dosažený s novými programy podporujícími informovanost o zdraví a vzdělávání dělníků jeho dodavatelů.

Technologický gigant provedl 756 auditů ve 30 zemích světa v roce 2017 a tvrdí, že jeho snaha o zlepšení norem má „dramatický dopad“ na další fungování jeho dodavatelů. Díky auditům totiž lze zjistit některé prohřešky včas, čímž Apple ušetří některým dělníkům nepříjemné útrapy.

Apple v dodavatelských zařízeních narazil na 44 případů porušení základních práv, přičemž ve 3 případech došlo k porušení povinné pracovní smlouvy, ve 38 případech byly zfalšovány pracovní hodiny, v 1 případu bylo porušeno omezení přístupu a ve 2 případech se jednalo o nedovolenou práci.

Jablečná společnost v loňském roce zahájila program pro zdravotní osvětu žen v dodavatelských zařízeních v Indii a Číně. Ženy tak mohou podstoupit například vyšetření pro včasné odhalení rakoviny. Apple uvedl, že programy podporující vzdělání a práva pracovníků jsou velice úspěšné.

Apple spolupracoval také s univerzitou Beijin Normal University a některými jejími většími partnery, aby představil program Factory Line Leader, který poskytuje praktické odborné dovednosti, garantované stáže a dlouhodobé pracovní příležitosti na plný úvazek. Absolventi tohoto programu se tak mohou v dodavatelském řetězci zapracovat na vedoucí pozice a to i dlouhodobě.

Apple každoročně poskytuje zprávy o pokrocích v oblasti odpovědnosti dodavatelů, neboť se snaží o transparentnost všech kroků, které podniká ke zlepšení životních podmínek zaměstnanců ve výrobních podnicích, kde se vyrábí jablečné produkty. Snad se tedy dočkáme v příštím roce nižších čísel na místě prohřešků.

Foxconn

 

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.