Zavřít reklamu

Nejsilnějším Macem v nabídce jablečné společnosti je v tuto chvílí iMac Pro, který spatřil světlo světa teprve vloni v červnu na vývojářské konferenci WWDC. Tohle prvenství si však toto šedé monstrum příliš dlouho neužije. Redaktor portálu TechCrunch, Matthew Panzarino, se totiž vydal před pár dny do kampusu Applu v Cupertinu, aby zapátral po informacích ohledně chystaného modulárního Macu Pro. Jeho příchod totiž Apple v pár řádcích své tiskové zprávy před pár měsíci potvrdil.

Redaktorovi se podařilo od vedoucího hardwarového inženýrství, Johna Ternuse, zjistit o chystaném Macu Pro plno zajímavých informací. Víme například to, že se Mac Pro představí s největší pravděpodobností v roce 2019. Letošek je nereálný hlavně kvůli tomu, že je tento stroj stále ve vývoji, který nejspíš hned tak neskončí. Tuto informaci prozradil John hlavně kvůli těm zákazníkům, kteří potřebují profesionální stroj a přemýšlí nad iMacem Pro, ale nemohou se k jeho nákupu rozhodnout právě z důvodu, že si pohrávají s myšlenkou koupě Macu Pro, jehož představení bylo doposud zahaleno tajemstvími.

Koncept modulárního Macu Pro:

Dlouhá cesta k dokonalosti

Na vývoji nového Macu Pro pracuje speciální tým nesoucí označení “Pro Workflow Team”, v jehož čele stojí právě John. Celý tým pak úzce spolupracuje s profesionálními uživateli, kteří mu dávají důležitou zpětnou vazbu na jeho projekt, Ten poté přizpůsobují jejich požadavkům, čímž by se měl tento počítač stát de facto “ušitým na míru” právě těmto uživatelům. Pracuje se skutečně na každém detailu, aby byl stroj při jeho představení naprosto dokonalý

O tom, s jakou výbavou můžeme počítat či jak bude nový Mac Pro vypadat, se představitelé Applu bohužel redaktorovi nerozpovídali. Mělo by se však jednat o modulární zařízení, což Apple oznámil již vloni. Tento plán totiž doposud nepopřel, tudíž se s ním dá počítat. Hradbu mlčení neprolomí Apple podle zpráv Panzarina ani na červnové WWDC, která k prozrazení detailů o tomto stroji svým způsobem vybízí. Prvních zajímavějších informací přímo z úst Applu se tak dočkáme nejdříve v příštím roce.

modular mac fb

Dnes nejčtenější

.