Zavřít reklamu

V minulých měsících jsme vás několikrát informovali o tom, že se čínská technologická společnost Xiaomi kopírování produktů od Applu rozhodně nebojí. Doposud se však jednalo spíše o design produktů, který se od těch jablečných takřka nelišil. Nový model této společnosti však převezme od Applu něco jiného.

Xiaomi Mi Mix 2S, jak by se měl nový telefon jmenovat, je podle všech dostupných informací zatím ve fázi testování a není tudíž jasné, kdy se na pulty obchodů dostane. Podle uniklého video však u něj Xiaomi nevsadilo na design podobný iPhonům, ale na ovládání gesty z iPhonu X. Ostatně, podívejte se sami.

Jak můžete na videu sami vidět, Xiaomi se rozhodlo svůj model vybavit displejem přes celou přední stranu, kvůli čemuž se muselo rozloučit s klasickým fyzickým či senzorovým tlačítkem. Namísto toho, aby vnukl svému telefonu softwarové tlačítko, které bude umístěno ve spodní liště, se však rozhodl sáhnout po zcela novém způsobu ovládání, se kterým přišel vloni v září Apple na svém iPhonu X. Z aplikací totiž půjde “vyjíždět” pomocí jednoduchého “swajpnutí” prstem nahoru, čímž vyvoláte nabídku naposledy spuštěných aplikaci, mezi kterými můžete stejně jako na iPhonu X různě listovat a hledat mezi nimi vámi požadovanou.

Nad iPhonem by mohl přesto vyčnívat

Ačkoliv je inspirace minimálně jedním gestem z iPhonu X zřejmá a pro mnohé z vás tím pádem zavrženíhodná, se svými soudy ještě chvíli zpomalte. Podle některých indícii by totiž mohl přinést tento model to, co se Applu u jeho “desítky” nepovedlo – snímač otisků prstů pod displejem. S touto technologií už se totiž před nějakým časem prezentoval smartphone společnosti Vivo. Příchod na jiné modely je tak nejspíš jen otázkou času. Ještě větší otázkou však je to, zda bude tato novinka skutečně spolehlivá.  Více technických specifikací však bohužel neznáme.

Nechme se tedy překvapit, s čím na nás Xiaomi nakonec za pár dnů, týdnů či měsíců vyrukuje. Už nyní se však musí této čínské společnosti jedno nechat – má opravdovou kuráž. Na světě totiž není moc společností, které by se nebály svými produkty a systémovými úpravami takto výrazně dráždit Apple.

xiaomi fb

Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.