Zavřít reklamu

Ještě předtím, než se v pátek naplno rozjely v USA, Austrálii a Velké Británii předobjednávky chytrého reproduktoru HomePod, se Apple rozhodl svou novou hračku představit několika vybraným novinářům. Ty si pozval do poslucháren v New Yorku a Londýně a v hodinové prezentaci jim předvedl, co vše HomePod vlastně dokáže. Jaké z něj tedy mají pocity?

Avery Hartmans z portálu Business Insider byla z HomePodu opravdu nadšený. Podle jejích slov zní totiž reproduktor naprosto neuvěřitelně. Basy HomePodu jsou silné, vokály ostré a jasné a celkově je zvuk z reproduktoru velmi živý a energický. Velmi kladně též hodnotila stereofonní nastavení dvou HomePodů v místnosti, které se však veřejnosti představí až za pár týdnů. Jablečná společnost totiž zatím tuto možnost do systému HomePodu pro veřejnost nepřidala. Očekávat se však dá již velmi brzy. Ačkoliv je podle Avery na celkové hodnocení HomePodu ještě čas, první dojem na něj udělal vskutku impozantní.

V podobném duchu se nesou i slova redaktora Jeremyho Whita z Wired. HomePod podle něj vypadá naživo opravdu skvěle, je velmi jednoduché jej nastavit a má velmi dobrý zvuk. Ten zůstává konstantní i když přecházíte z místnosti do místnosti či v se pohybujete jakkoliv jinak.

Skvělý zvuk HomePodu ocenil i Brian Heater z TechCrunch, podle kterého dokázali inženýři v Applu vytvořit neuvěřitelně malý produkt s bohatým a silným zvukem. HomePod podle něj vyniká i v dalších aspektech jako je zvýrazňování nebo naopak utlumování zvuků z pozadí, které vznikají například při živých nahrávkách kvůli publiku či dalším zpěvákům v pozadí. I díky tomu je tak zážitek z přehrávané hudby velmi kvalitní.

Na kvalitní zážitek z poslechu poukazuje i Rhiannon Williams z iNews UK. I přes malou velikost dokáže prý tento reproduktor skvěle vyplnit svým kvalitním zvukem místnost, díky čemuž máte pocit, že se místo ve svém obýváku nacházíte na večírku. I podle něj je však hlavní síla HomePodů v jejich spojení, po kterém je dokonalý hudební zážitek ještě o mnoho mocnější.

Posledním poměrně zajímavým přispěvatelem na téma hodnocení HomePodu je uživatel z redditu, který tvrdí, že byl na ukázce HomePodu přítomen. Podle jeho slov je kvalita přehrávaného zvuku opravdu na vysoké úrovni, díky čemuž strčí tato jablečná novinka bez problému většinu své konkurence do ceny 1000 dolarů do kapsy. Pokud by tomu tak skutečně bylo, byl by pro mnohé zákazníky HomePod velmi zajímavý už kvůli tomu.

Další dojmy redaktorů, kteří se prezentace HomePodu zúčastnili, jsou pak prakticky totožné. Na všechny totiž udělal jeho zvuk obrovský dojem. Na druhou stranu si však musíme uvědomit, že se jednalo o prezentaci Applu v kontrolovaném prostředí, takže je jasné, že pro svůj produkt zvolil co nejlépe znějící ukázky. Na podrobné a objektivní recenze si tak budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat. Pokud však HomePod potvrdí to, co si o něm novináři myslí již z první ukázky, má před sebou nejspíše zářivou budoucnost.

homepod fb

Dnes nejčtenější

.