Zavřít reklamu

S pátečním spuštěním předobjednávek na chytrý reproduktor HomePod, který si zatím užijí jen zákazníci v USA, Austrálii a Velké Británii, nám Apple o své nové hračce prozradil další zajímavé informace. Víme už například i to, jak je na tom se spotřebou energie.

Pokud jste nad HomePodem uvažovali, ale báli jste se toho, že bude jeho spotřeba kvůli velmi kvalitnímu zvuku a mnoha jeho funkcím poměrně vysoká, můžete začít jásat. Podle zprávy, kterou Apple k HomePodu vydal, je totiž tato hračka na spotřebu energie opravdu šetrná a to dokonce tak, že vaši peněženku zatíží méně než průměrná LED žárovka.

Průměrná LED žárovka s certifikací Energy Star spotřebovává zhruba 10 wattů, jablečný reproduktor se však pohybuje při přehrávání hudby zhruba o jeden watt níže. Pokud se pak HomePod přepne do úsporného režimu, který se u něj automaticky spouští po osmi minutách nečinnosti, je jeho spotřeba ještě výrazně menší: Dostane se totiž zhruba na 1,75 wattů.

Základním kamenem celé úspory je použití energeticky úsporných komponentů a softwaru, který je schopen díky inteligentním funkcím spotřebu reproduktoru dle potřeby korigovat. Díky tomu se tak nestane například to, že by byl HomePod “v pozoru” déle, než by bylo pro jeho užívání nezbytné.

Ekologický nezávadný

Krom velmi nízké spotřeby se však HomePod pyšní i dalšími skvělými vlastnostmi, které potěší nejednoho ekologa. Apple totiž k jeho výrobě nepoužil PVC, beryllium a ani žádné jiné toxické materiály. Obalové materiály, ve kterém vám Apple HomePod prodá či doručí, pak pochází ze 100 % recyklovaného papíru a z lesů, které si Apple sám spravuje právě pro výrobu krabiček.

Jak tedy můžete vidět, HomePod je skutečně všestranně šetrný, což ocení jak ekologové, tak spořivci. Snad se jej tedy brzy dočkáme i na našem českém Apple Online Storu. Otázkou však je, zda pro nás bude v nějaké větší míře využitelný či nikoliv.

homepod fb

 

Dnes nejčtenější

.