Zavřít reklamu

Ačkoliv jsou Apple Watch celosvětově obrovsky populární díky jejich široké škále využití v různých podmínkách, vypadá to, že některá místa jsou jim přeci jen zatím alespoň částečně zapovězena. Internetové diskuze po celém světě se totiž začaly pomalu plnit příspěvky uživatelů, kteří poukazují na to, že se jim jejich Apple Watch Series 3 za určitých podmínek samovolně restartují.

Ačkoliv není v tuto chvíli zatím stoprocentně jasné, co vlastně za restarty hodinek přesně stojí, většinu postižených uživatelů spojuje jeden jmenovatel – pohybovali se v nemocnici na jednotce intenzivní péče. Přístroje, které se tam nachází, totiž podle všeho vyzařují taková elektromagnetická pole, že jablečné kukačky v jejich fungování ovlivňují. Své o tom ví i jedna zdravotní sestra, která si problému s hodinkami v práci všimla a rozhodla se jej vyřešit výměnou za nový kus. Když však přišla do práce další den a mezi přístroji na jednotce intenzivní péče se pohybovala, začaly hodinky vykazovat stejné problémy jako ty předchozí.

Apple Watch Series 3

Věděl Apple o problému již dříve?

Vypadá to však, že o problému, který by mohl na podobných místech nastat, Apple částečně věděl. Ve své příručce totiž uvádí, že se při pohybu kolem lékařských přístrojů dá rušení Apple Watch očekávat. O restartech či jiných problémech, které uživatelé hlásí, se však nezmiňuje. Zajímavé je i to, že se problém stahuje jak na hodinky s LTE, tak i základní verzi s GPS. Podle všeho je však tímto problémem sužována jen nejnovější generace, o Apple Watch Series 2 totiž uživatelé na diskuzích vůbec nehovoří. Ty přitom disponují též GPS a od klasického modelu Series 3, který se prodává i u nás, se příliš neliší.

Samotný Apple se k celé záležitosti zatím nevyjádřil a tudíž není ani jasné, zda o ní již ví a řeší ji. Obecně se však dá očekávat, že se na problém u svých hodinek zaměří a pokusí se jej vyřešit některou ze softwarových aktualizací.

apple-watch-3-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.