Zavřít reklamu

Když jsem dostala k recenzi chytré hodinky Michael Kors Access Lexington 2, trochu jsem se bála, jak zvládnu – byť dočasný – přechod ze svých Apple Watch Series 4 na jinou značku a především jiný operační systém. Hodinky se nakonec ukázaly být příjemnou alternativou, která skvěle vypadá a zvládne toho překvapivě hodně. Michael Kors je především módní značka, hodinky ale pocházejí z dílny Fossil Group a můžete je bez obav využít i při sportování a každodenních aktivitách, byť se svým vzhledem hodí spíše do společnosti.

Balení a první připojení

Hodinky přišly zabalené v elegantní krabici, zatavené do celofánu. Samotná krabice je kromě celofánu krytá ještě papírovým obalem s potiskem hodinek a základními informacemi o operačním systému a konektivitě. Balení hodinek Michael Kors Access Lexington v mnohém připomíná balení Apple produktů. V krabici jsou hodinky bezpečně a líbivě umístěné na měkkém stojánku, kromě hodinek najdeme v balení také nabíjecí USB kabel a náhradní zapínání k řemínku, nechybí pochopitelně ani návod v několika jazycích. Spárování hodinek s mým iPhonem bylo příjemně jednoduché a relativně rychlé. Na hodinkách běží operační systém Wear OS, k fungování je zapotřebí nainstalovat aplikaci Wear OS – její rozhraní a funkce si popíšeme v dalších částech našeho článku.

Vzhled hodinek

Na první pohled mě u hodinek Michael Kors zaujal kulatý ciferník a relativně masivní vzhled, který jim ale nijak neubírá na eleganci. Velice dobře se vyjímají i na drobnějším zápěstí. Na pravé straně kulatého ciferníku se nachází otáčecí korunka a svě postranní tlačítka v tradičním provedení, ciferník je obklopen elegantním tenkým rámečkem, na kterém nechybí ikonické MK logo. Logo najdete i na zavírací sponě řemínku hodinek. Řemínek je kovový, článkový, s možností redukce obvodu. Osobně jsem zkoušela verzi Gold / Rose Gold, hodinky jsou ale k dostání i v jiných barevných provedeních. AMOLED displej o průměru 1,28 palce nabízí rozlišení 328 ppi, je jasný a skvěle čitelný za všech podmínek (snad jen s výjimkou přímého a intenzivního slunečního světla), přičemž jas si můžete snadno upravit podle potřeby. V nastavení hodinek v aplikaci Wear OS si můžete aktivovat funkci rozsvícení displeje nakloněním.

Uživatelské rozhraní, aplikace Wear OS a operační systém Wear OS

Přiznám se, že zorientovat se v uživatelském rozhraní hodinek a operačním systému Wear OS pro mě zpočátku bylo chvilku mírně náročné, příčinou ale bylo nejspíš zkrátka jen to, že jsem již několik let zvyklá na Apple Watch a watchOS. Netrvalo dlouho a s hodinkami jsem se bez problémů sžila. Jejich ovládání je snadné, jednoduché, odezva dotykové displeje naprosto bezproblémová. Hodinky Michael Kors Access Lexington 2 nabízí možnost změny ciferníků, jejichž nabídka je opravdu bohatá. Ciferníky můžete měnit buďto v aplikaci Wear OS, nebo přímo na displeji hodinek za pomoci dlouhého stisku – varianta v aplikaci je rozhodně přehlednějši a pohodlnější. Stisk středové korunky slouží k přechodu na seznam aplikací, které jsou řazeny podle četnosti používání. Tlačítko nad korunkou slouží ve výchozím nastavení k nastavení ciferníku, spodním tlačítkem spustíte aplikaci Google Fit. Aplikace Wear OS slouží kromě nastavení nových ciferníků také ke správě karet, notifikací, nastavení kalendáře (hodinky jsou kompatibilní jak s Apple kalendářem, tak i s kalendářem Google), a můžete v ní také provádět pokročilejší nastavení. Mezi tato nastavení patří možnost aktivace vždy zapnuté obrazovky, probuzení displeje hodinek nakloněním, zjištění podrobností o stavu baterie hodinek, nastavení soukromí a přepnutí Google účtů v hodinkách.

Používání

Hodinky Michael Kors Access Lexington 2 umí díky Google Fit naprosto bez problémů monitorovat pohybové aktivity od běhu přes jízdu na kolečkových bruslích, plavání (nabízí odolnost do 30 metrů) až třeba po posilování. Otázka ale je, do jaké míry se svým designem a zpracováním hodí pro sportování. Spíše než jako společníka pro pohybové aktivity jsem hodinky používala jako elegantnější alternativu Apple Watch, přičemž zvládaly sledovat můj srdeční tep, počítač ušlé kroky a spoustu dalšího. Upozornění na příchozí hovory i zprávy funguje na hodinkách zcela bez problémů, hodinky mi skvěle posloužily i k přehrávání hudby na Spotify. V obchodě Google Play, který je součástí operačního systému Wear OS, můžete stáhnout další užitečné aplikace pro zasílání zpráv, přehrávání hudby, předpověď počasí, sledování pohybu, tvorbu a správu úkolů a mnoho dalšího. S používáním hodinek jsem neměla jediný problém. Někteří uživatelé uvádějí horší odezvu, tu jsem ale ani jednou nezaznamenala – hodinky vždy odpovídaly bez problémů, aplikace se spouštěly okamžitě, displej reagoval skvěle. Obzvlášť se mi líbila možnost konverzace s Google Asistentem v češtině. Hodinky disponují i podporou platebního systému Google Pay.

Závěrem

Hodinky Michael Kors Access Lexington 2 pro mě byly opravdu příjemným překvapením. Vypadají dobře, jsou pohodlné a skvěle fungují. Nabídka aplikací v Google Play obchodě je naprosto dostačující, na displej hodinek se skvěle kouká, odezva systému i fungování jednotlivých aplikací bylo vždy bez sebemenšího problému. Svými funkcemi a odolností se skvěle hodí i do fitness centra, na běžecký ovál nebo do bazénu, s tímto využitím jsem ale já osobně měla problém – důvodem byl ale pouze design a konstrukce hodinek, nikoliv funkce nebo spolehlivost. Michael Kors Access Lexington 2 jsou tak skvělou alternativou pro všechny, kteří i ve spojení se svým iPhonem chtějí používat něco jiného než Apple Watch.

Dnes nejčtenější

.