Zavřít reklamu

Jednou z hlavních novinek Apple Watch Series 2 je nový procesor, který Apple označuje jako S2. Jedná se o vylepšenou verzi původního procesoru S1, který poháněl první generaci chytrých hodinek od Applu. A minulý čas ve slově „poháněl“ je použit schválně. S příchodem Series 2 totiž Apple začal oficiálně dodávat procesor S2 také do první generace hodinek, které tak stále nabízí, za zvýhodněnou cenu, ve své nabídce. Mnoho lidí se tak ptalo, jaký je mezi jednotlivými hodinkami rozdíl, pomineme-li lepší výbavu současného modelu. Jak se ukázalo, z výkonnostního hlediska jsou si oba modely naprosto rovnocenné. 

Pokud vás tedy chytré hodinky od Applu zaujaly, máte v podstatě dvě možnosti. Pokud zásadně nepotřebujete vestavěný GPS modul, lepší vodotěsnost, nepotrpíte si na o něco lepším displeji a necelá jednodenní výdrž baterie vás také netrápí, můžete bez obav sáhnout po podstatně levnějších Apple Watch Series 1. Od původních hodinek (Series 0) se liší právě novým procesorem.

Series 1 hodinky jsou tak stejně rychlé, jako aktuální Series 2. Jak to vypadá v praxi, se můžete podívat ve videu níže, na kterém je ve srovnání jasně patrné, že z hlediska hrubého výkonu jsou obě generace hodinek rovnocenné. Pokud tedy plánujete nákup nějakých Apple Watch, zvažte zda-li novinky ze Series 2 využijete. Pokud ne, nemá smysl si za novější model připlácet a bohatě si vystačíte s tím původním, avšak poněkud faceliftovaným, modelem.

apple-watch-series-1-vs-series-21

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.