Zavřít reklamu

Možná jste si všimli, že recenze na iPhone X, který se do rukou prvních zákazníků dostane na konci tohoto týdne, jsou v jistém ohledu zcela odlišné od těch z let minulých. Apple se daleko více zaměřil na youtubery, kteří jsou fenoménem dnešní doby, a umožnil jim své postřehy přinést dříve než hlavní technologické weby.

Podle zpráv deníku Wall Street Journal dal letos Apple nové iPhony X YouTuberům záměrně o pár dní dříve, než se k nim dostali profesionální redaktoři. Cenný náskok měli zužitkovat k připravení jakési minirecenze či prvních dojmů, které následně začali od tohoto pondělí zveřejňovat. Postupem času se k nim začali připojovat se svými postřehy i technologické weby, které však měly podle dostupných informací na přípravu nikoliv řády dní, ale řády hodin. Jestli se vám tedy doteď zdály jejich postřehy v porovnání s některými youtubery poměrně strohé, už znáte důvod.

Náznak nedůvěry nebo geniální tah?

Nová strategie, která je pro mnohé lidi velkou záhadou, zapříčinila to, že je obdobných testů a recenzí nových iPhonů oproti předchozím rokům poměrně málo. Doteď totiž platilo spíše to, že se recenze a první dojmy od velkých technologických webů jenom hrnuly. Někteří uživatelé si tak možná začínají myslet, že si je Apple nedokonalostí svého iPhonu X vědom a snaží se ho prodat co nejvíce ještě před tím, než přijdou první kritické recenze, které s sebou přinesou pokles prodejů.

Možná se však jen Apple rozhodl svůj iPhone propagovat na poli, které je v posledních měsících a letech v mnoha ohledech zajímavé a zaručuje obrovský dosah poselství, které si jeho zadavatel přeje co nejvíce rozšířit. Když k tomu navíc přičteme cílové publikum youtuberů, kteří iPhony X dostali do rukou, vyjde nám z toho přesně cílená reklama, která osloví spoustu potencionálních zákazníků.

Těžko však říci, jaký byl záměr Applu ve skutečnosti. Tak či tak si budeme muset na rozsáhlejší a objektivnější recenze ještě nějakou chvíli počkat. Novinka tohoto typu si totiž svůj čas, který její dokonalost či chybovost ukáže, určitě zaslouží. Snad nás tedy po tak dlouhém čekání nová vlajková loď nezklame.

iPhone X review FB

Dnes nejčtenější

.