Zavřít reklamu

Letošní konference Keynote zdaleka nepatřila pouze novému iPhonu 7. Dalším z důležitých produktů, který si zde odbyl premiéru, je druhá generace chytrých hodinek Apple Watch, tentokrát s přízviskem Series 2. Stejně tak, jako se začaly objevovat první recenze na nové iPhony 7, o kterých jsme psali zde, se začínají na světlo světa dostávat také recenze na Apple Watch 2. generace. Na rozdíl od iPhonu se jich však objevilo podstatně více. Pojďme se tedy podívat, jak si nové chytré hodinky ze stáje Applu vedou mezi světovými recenzenty. 

Začněme třeba s recenzí serveru TechCrunch, která si pros svůj článek vybrala asi nejvíce vypovídající titulek ze všech – „První opravdové Apple Watch“. Podle autora je příchod novinek opravdu důležitý. 2x rychlejší procesor, lepší voděodolnost a lepší fitness funkce jsou tím, co uživatelům chybělo v první generaci. Tato druhá je tedy jakýmsi kompletním balením, kterým první generace nikdy nebyla. Její nákup je tak daleko víc opodstatnění než v případě předchůdce. Dále je vše nyní podstatně rychlejší a intuitivnější. Ty nejběžnější úkony jsou nyní téměř okamžité a člověk tak nečeká na systémové reakce, což byl také jeden z velkých problémů první generace. Celou recenzi si můžete přečíst zde.

Další recenze pochází přímo z The Wall Street Journal a hlavní body jsou víceméně schodné jako s recenzí předchozí. Druhá generace už není produktem, který by člověk pouze chtěl, ale nyní už ho začíná pomalu ale jistě potřebovat. Zlepšení ve všech ohledech je obrovské plus, integrovaná GPS je pak tím největším pozitivem, zároveň však také tím nejzásadnějším negativem. Při sportování tak můžete nechat svůj iPhone doma, ale zaplatíte za to vyšší spotřebou baterie, která je údajně poměrně vysoká v režimu permanentního GPS sledování. 20 minutový běh s hudebním poslechem dokáže spotřebovat zhruba 20% kapacity baterie. Pokud se GPS příliš nepoužívá, autor končil den se 40% zbývající kapacity baterie.

Magazín The Verge opět přišel s recenzí doplněnou videem (které si můžete prohlédnout níže). Autor textu nezapomíná opomenout fakt, že některé neduhy z předchozí generace stále zcela nevymizely. Například ne vždy funkční „raise to wake“, případně problémy se synchronizací hudby a každodenní nabíjení. Pro běžné uživatele by se nemělo jednat o příliš drastické překážky, ale pro profesionální sportovce se to údajně může jevit jako frustrující.

Apple Watch Series 2 se začnou prodávat už tento pátek, 16. září, a to v zemích první vlny. Do té už tradičně jak Česká, tak Slovenská Republika nepatří. My si tedy budeme muset počkat o pár dní déle. I tak se ale můžeme těšit na další zajímavé recenze, které se budou v následujících dnech objevovat. Pokud vám nevadí text v angličtině, další recenze najdete zde: Mashable, The Independent, USA Today, BuzzFeed, Daring Fireball, The LoopPocket-lint.9

apple-watch-2-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.