Zavřít reklamu

Bloomberg dnes ráno informoval o tom, že Apple slevil ze svých nároků na kvalitu součástek pro Face ID a že systém nebude tak přesný, jak na zářijové konferenci sliboval. Apple však popírá, že by snížil požadavky na Face ID, a tvrdí, že je zpráva zcela nepravdivá. Podle cupertinské společnosti se kvalita a přesnost Face ID vůbec nezměnila.

„Face ID je výkonný a bezpečný autentifikační systém, který je neuvěřitelně jednoduchý a intuitivní. Kvalita a přesnost Face ID se nezměnila. Pravděpodobnost, že náhodná osoba odemkne iPhone pomocí Face ID, je stále 1:1 000 000,“ uvádí Apple. „Bloomberg tvrdí, že Apple snížil nároky na Face ID, což ale není pravda, a navíc očekáváme, že Face ID bude novým zlatým standardem pro autentizaci obličeje.“

Bloomberg uvedl, že technologický gigant snížil nároky konkrétně na bodový projektor, který je pro Face ID klíčový. Bloomberg dodal, že není jasné, do jaké míry budou nové nároky snižovat účinnost technologie. Na zářijové konferenci se Apple chlubil tím, že šance, že někdo neznámý prolomí Face ID a odemkne telefon, je 1:1 000 000, ale pokud by bylo tvrzení Bloombergu pravdivé, potom by se tento poměr pravděpodobně snížil. Apple však potenciální zájemce o iPhone X ujistil, že u Face ID neprovedl žádné změny.

Apple měl údajně problémy s výrobou několika komponent pro iPhone X, protože je to nové zařízení využívající spoustu nových technologií. Právě kvůli výrobním potížím se očekává, že dodávky budou omezené až do roku 2018.

face-id-fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.