Zavřít reklamu

I přestože Apple včera věnoval novému iOS 12 většinu prostoru na pódiu, ani tak nestihl zmínit všechny nové funkce, jež systém nabízí. Příkladem jsou nejenom nová gesta pro ovládání iPadů nebo vylepšené systémové aktualizace, ale také možnost přidat na iPhonu X více obličejů pro Face ID.

Majitelé iPhonů X už od zahájení prodeje telefonu volali po možnosti přidat pro Face ID minimálně jeden další obličej. Odkazovali přitom na předchozí Touch ID, které bylo schopné rozpoznat až pět různých otisků prstů a umožňovalo tak přidat například otisk dalšího člena rodiny nebo partnera.

Apple ještě na konci minulého roku svoji volbu obhajoval tím, že do telefonu by měl mít přístup jen a pouze jeho majitel a že ani Touch ID nebylo primárně navrženo pro více uživatelů, ale pouze pro více prstů jednoho majitele jablečného smartphonu. I navzdory tomu se ale s příchodem iOS 12 rozhodl nastavení obohatit o volbu, která umožňuje přidat druhý obličej.

Novinka je k nalezení v Nastavení –> Face ID a kód –> Nastavit alternativní vzhled. Opět je ale nutné podotknout, že neslouží pro přidání více uživatelů, ale pro naskenování alternativního vzhledu majitele telefonu. Příkladem může být přidání vzhledu v dioptrických nebo slunečních brýlích. Ze strany Applu jde o poměrně jednoduchý, ale zároveň efektivní způsob, jak vylepšit Face ID a zpříjemnit tak majitelům iPhonu X jeho používání.

face id fb

Dnes nejčtenější

.