Zavřít reklamu

Apple na konferenci WWDC 2018 představil další verze svých operačních systémů, tedy konkrétně iOS 12, watchOS 5, tvOS 12 a macOS 10.14. I když jsme vás v našem rozsáhlém článku o iOS 12 přinesli spoustu zajímavých informací, ještě pro vás máme jednu specialitu, která potěší zejména majitele jablečných tabletů.

Apple v rámci iOS 12 rozšiřuje gesta z iPhonu X také na iPad. Ještě je nezbytné podotknout, že čas ve stavovém řádku iPadu se přesunul na levou stranu obrazovky, což naznačuje, že v září cupertinská společnost skutečně představí iPad s designem iPhonu X, jak se v posledních několika týdnech spekuluje.

Koncept bezrámečkového iPadu X:

V současné době můžete použít jedno gesto na iPadu, které se podobá gestu na iPhonu X. Pokud jste například v nějaké aplikaci a chcete se dostat gestem na domovskou obrazovku, stačí přejet ze spodní části obrazovky, čímž se zobrazí dock s otevřenými aplikacemi. Poté kliknete někde mimo aplikace a zobrazí se vám domovská obrazovka. Ovšem na iPhonu X je to jednodušší, stejně tak by to mohlo být jednoduché i na iPadu po instalaci iOS 12.

Dále, pokud například chcete přejít do ovládacího centra, potom stačí na iPadu s iOS 12 přejet od pravého horního roku obrazovky dolů.

iPad X concept FB

Dnes nejčtenější

.