Zavřít reklamu

Pokud jste milovníky ikonického Home Buttonu a doposud jste nepřestali doufat, že jej Apple přeci jen v jednom ze svých vlajkových modelů ponechá, nejspíš vás následující řádky rozesmutní. Poté, co před pár týdny potvrdil odstranění kulatého tlačítka na spodku telefonu analytik Ming-Chi Kuo, totiž dnes na stejnou vlnu navázaly i dva na sobě nezávislé zdroje z dodavatelského řetězce Applu.

Oba zdroje hovoří o tom, že se u trojice letošních iPhonů, které Apple představí jako již tradičně na podzim, dočkáme zabezpečení skrze Face ID. Díky tomu tak bude moci jablečná společnost značně roztáhnout displej, což si poprvé vyzkoušela u loňského iPhonu X. Většímu displeji však bude muset právě klasické kulaté tlačítko skrývající čtečku otisků prstů ustoupit.

Ačkoliv je tento krok jistě pro mnohé uživatele velmi nepříjemný, dal se už od minulého roku očekávat. Jak totiž Apple sám několikrát potvrdil, je ze svého Face ID nadšený a pro dalších pár let v něm vidí budoucnost. Je tedy jasné, že svou technologii rozšíří v následujících letech do co nejvíce produktů, přičemž těmi “prvními na ráně” budou právě iPhony.

Koncept iPhone X Plus od Martina Hájka:

S dodávkami problém nebude

Krom potvrzení, že se letos dočkáme Face ID u všech modelů, pak zdroje prozradily i to, že se Apple rozhodl svůj dodavatelský řetězec komponentů pro Face ID rozšířit o další dva dodavatele. K LG Innotek se tak připojí dvě čínské společnosti, jejichž jména však bohužel neznáme. Dodavatelský řetězec však naopak opouští Sharp, kterému se podle všeho nepodařilo s Applem domluvit na obnovení smlouvy. Rozšířením svého dodavatelského řetězce na tři společnosti si tak chce Apple zajistit bezproblémové dodávky, které výrobu jeho nových vlajkových lodí nikterak nezpomalí.

Ačkoliv nemůžeme dnešní zprávy se stoprocentní jistotou potvrdit, minimálně nálepku “velmi pravděpodobné” si zaslouží. Touch ID v podobě, v jaké ho známe, je totiž skutečně přežitek a na implementaci skenu otisků prstů pod displej si Apple nejspíš zatím netroufá. Face ID by tak mohl být přesně ta cesta, které se vyplatí následujících pár let držet.

iPhone X Plus concept FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.