Zavřít reklamu

Vypadá to, že se Apple začíná pomalu připravovat na spuštění prodejů nového iPhonu X. Podle nejnovějších zpráv totiž začala jablečná společnost snižovat produkci obou iPhonů 8. Ta by se měla v listopadu a prosinci pohybovat na pouhých padesáti procentech produkce minulých měsíců.

Zpráva, kterou přinesl jako první tchajwanský Daily Economic News, dále tvrdí, že je takto brzké snížení produkce velmi neobvyklé. V minulých letech se totiž produkce snižovala daleko později. S ohledem na to, jaká je však letošní nabídka iPhonů, nelze brát porovnání s loňskými roky příliš vážně.

Snížení produkce může mít pravděpodobně mnoho důvodů, všechny však dobré být rozhodně nemusí. Mezi pesimistické scénáře patří například to, že je mezi uživateli daleko větší zájem o loňské iPhony 7. Jejich cena šla totiž vcelku rapidně dolů a v porovnání s “osmičkami” zas o tolik horší nejsou. Alespoň to tedy tvrdí opravdu velké množství uživatelů iPhonů.

Tuto informaci jsme vám ostatně přinesli už před pár dny. Podle odhadů a analýz to totiž na “sedmičkový” boom opravdu vypadá. Byla by však chyba si myslet, že jsou iPhony 8 zákazníky nechtěné. I ty jdou totiž docela slušně na odbyt. V poměru cena / výkon má však pro mnoho zákazníků větší smysl “sedmička”.

Tak zlé to snad nebude

Pojďme však hodit všechny starosti za hlavu a představit si scénář o mnoho optimističtější. Možné je totiž i to, že se Apple snížením produkce iPhonu 8 zkrátka připravuje na boom, který vyvolá spuštění prodejů iPhonu X. Tomu sice analytici až zas tolik nevěří, analýzy Applu však mohou hovořit zcela opačně. Výroba modelu, který bude zastíněn iPhonem X, se tak zkrátka ve velkém měřítku nevyplatí.

Tak či tak bude jistě zajímavé sledovat, jak se následující týdny a měsíce vyvinou. Už teď je jasné, že iPhone X kartami rozhodně zamíchá. Otázkou však zůstává, zda ve prospěch či v neprospěch Applu. Nezbývá než doufat v tu první variantu. Přeci jen, mít letošní vlajkovou loď zastíněnou loňským modelem se zkrátka nenosí.

iPhone 8 vs iPhone 8 Plus FB

Dnes nejčtenější

.