Zavřít reklamu

Apple dnes rozeslal členům partnerského programu e-mail, ve kterém informuje o tom, že zlepšuje iTunes Affiliate Resource stránky a mění sazby provize. Apple snižuje provize z aplikací na méně než polovinu původní sazby, což mnohé členy affiliate programu příliš nepotěší.

Sazba provize už nebude 7 procent, jak tomu bylo doposud, ale klesá na 2,5 procenta, což je celkem rapidní propad. Tato změna bude mít na některé partnery affiliate programu obrovský dopad. Doposud tato sazba platila u aplikací a in-app nákupů v Japonsku, ale nyní platí pro celý svět. Pozitivem je, že se snížení sazby týká pouze aplikací a in-app nákupů, tudíž provize z obsahu jako hudba, filmy či knihy zůstává na 7 procentech.

„Od 1. května 2017 se provize z aplikací a in-app nákupů sníží ze 7 % na 2,5 % po celém světě. Provize z ostatního obsahu (hudba, filmy, knihy a TV) zůstane na současných 7 %, a to na všech trzích. I nadále bude platit affiliate program na Apple Music, a tak existuje stále spousta způsobů, jak se dá v rámci affiliate programu vydělat,“ uvedla cupertinská společnost v e-mailu.

app store fb

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.