Zavřít reklamu

Spoločnosť GT Advanced Technologies oznámila, že do budúcnosti má skutočne optimistické vyhliadky. A netreba sa čomu diviť. Je to totiž práve GT Advanced, ktorá by mala v spolupráci s Applom zahájiť výrobu zafírových sklíčok pre budúce zariadenia tejto spoločnosti. Pri oznámení finančných výsledkov za štvrtý kvartál roku 2013 oznámila, že v roku 2014 prejde spoločnosť veľkou transformáciou.

Očakáva pritom, že najväčší progres zaznamená v druhej polovici tohto roku a na začiatku roku 2015. Práve to je obdobie, kedy by mal Apple predstaviť svoj nový iPhone, nemenovaný phablet a pravdepodobne aj hodinky iWatch, ktoré by mali poslúžiť ako fitnes doplnok pre používateľov iPhone. GT Advanced zároveň potvrdilo, že už v tomto štvrťroku spoločnosť začala do továrne v Arizone dodávať potrebné príslušenstvo, personál a materiál.

To všetko by mal GT Advanced dodávať pre Apple, nikto však dnes riadne nevie, na čo to hodlá Apple použiť. Posledné špekulácie vravia o tom, že Apple si síce kúpil dostatok zafíru na 3 roky, na druhú stranu by mal tento materiál použiť u hodiniek iWatch a u experimentálneho phabletu s 5.7-palcovým displejom. Zmienky o použití zafíru u štandardného 4.7-palcového iPhone zatiaľ nie sú, dôvodom môže byť aj vyššia výrobná cena zariadenia s týmto materiálom.

Spoločnosť tento rok očakáva celkové príjmy vo výške 600 až 800 miliónov dolárov, pričom len 15% tohto zisku vygeneruje v prvom polroku. Produkcia zafíru sa pritom postará o 80% všetkých tržieb spoločnosti v roku 2014, pričom tento materiál použije na trhu s LED, priemyselnou technikou a spotrebnou elektronikou. Očakáva sa pritom, že len samotný Apple tento rok spoločnosti GT Advanced vygeneruje zhruba 400 až 500 miliónov dolárov, pričom v roku 2015 presiahnu celkové príjmy spoločnosti 1 miliardu dolárov. Tržby sú v porovnaní s minulým rokom skutočne vysoké, keďže v roku 2013 vygenerovala 299 miliónov dolárov. Jednalo sa o výrazný pokles v porovnaní s rokom predtým, keď GT Advanced vygenerovalo 733,5 milióna dolárov v roku 2012.

img_2543
*Zdroj: gtat

Dnes nejčtenější

.