Zavřít reklamu

Apple na letošní konferenci představil iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X. Osmou řadu začal prodávat na některých trzích 22. září, na některých o týden později 29. září, avšak v rukávu má ještě jedno eso, a to iPhone X. Do prodeje se prémiový model dostane až v listopadu, a tak si budeme muset ještě chvíli počkat. Analytické společnosti začaly provádět průzkumy, jak si v prodejích vedou iPhone 8 a iPhone 8 Plus.

Analytik John Vinh ze společnosti KeyBanc Capital Markets provedl průzkum, z něhož vyplývá, že loňské iPhone 7 a iPhone 7 Plus se prodávaly ve Spojených státech a Velké Británii rychleji než letošní iPhone 8 a iPhone 8 Plus.

Pravděpodobně se iPhone 8 neprodává tak dobře jako iPhone 7, protože zákazníci čekají na výroční iPhone X. Podle analytika v tom hrají roli ještě další dva faktory. Prvním faktorem je snížení ceny iPhonu 7. Zákazníci, kteří si chtěli v letošním roce pořídit nový iPhone, ale nechtěli zaplatit 999 USD za hlavní vlajkovou loď, upřednostní raději iPhone 7 než iPhone 8. „Spousta respondentů uvedla, že zákazníci kupují spíše iPhone 7 namísto iPhonu 8, protože u iPhonu 8 nedošlo k výrazným vylepšením,“ napsal analytik. „Zatímco iPhone 8 se začíná prodávat od 699 USD ve Spojených státech, iPhone 7 startuje na 549 USD.“ U některých prodejců je iPhone 7 zlevněný dokonce i na 500 USD.

Druhým faktorem je nedostatečná propagace iPhonu 8. „I když operátoři mají různé propagační akce na iPhone 8, jsou v porovnání s uvedením iPhonu 7 mnohem skromnější.“

Analytická společnost KGI Securities prohlásila, že prodeje iPhonu 8 jsou lepší, než se očekávalo. Dokonce to potvrzují i zisky Foxconnu. Telekomunikační společnost však uvedla, že zaznamenala o téměř milion méně upgradů na nový model, než tomu bylo ve stejném období loňského roku.

iphone 7

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.