Zavřít reklamu

Významný analytik Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI Securities se ve své poslední zprávě zaměřil především na iPhone X, konkrétně na jeho dodavatelský řetězec a problémy spojené s jeho výrobou. Dále ještě prozradil, jak by to mohlo vypadat s iPhonem X v následujícím roce, tedy kdy se spustí tolik očekávaný supercyklus generující obrovské prodeje.

Ming-Chi Kuo uvádí, že se skutečný supercyklus prémiového modelu nespustí dříve než v roce 2018, přestože spousta dalších analytiků předpovídá, že se spustí už koncem roku 2017. Avšak podle analytika se supercyklus posune až na další rok kvůli nedostatku zásob. Jak už jsme vás informovali minulý měsíc, hlavní překážkou ve výrobě iPhonu X a hlavní příčinou nedostatku zásob je TrueDepth kamera, neboť její snímač se skládá z několika různých systémů a má mnohem složitější strukturu, než má konkurence.

Dále analytik ve své zprávě zdůrazňuje, že iPhony představené následující rok budou mít delší prodejní období než letošní iPhone X, a to zejména kvůli tomu, že cupertinská společnost příští rok zlepší výrobní proces, a tím pádem i dostupnost vlajkových lodí. Ming-Chi Kuo si myslí, že 2018 iPhone X bude dostupný ihned po představení a že už nenastanou žádné problémy s výrobou, jako je tomu u současné generace.

Kuo se také nechal slyšet, že se v roce 2017 prodá 210 milionů až 220 milionů iPhonů a že se v roce 2018 prodej zvýší na 245 milionů až 255 milionů.

Co se týká iPhonu 8, analytik tvrdí, že sentiment dodavatelského řetězce je více konzervativní, ale že v roce 2018 se bude prodávat špatně, protože ho zastíní iPhone X. Ale naopak o iPhonu 8 Plus si myslí, že se prodává lépe, než se původně očekávalo.

Závěrem podle Ming-Chi Kua si jablečná společnost u modelů odhalených v roce 2018 výrobní proces lépe podchytí.

iPhone 8 iPhone 8 Plus všechny barvy

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.