Zavřít reklamu

Apple na nedávné konferenci oznámil, že prémiový iPhone X se začne prodávat až začátkem listopadu. Podle jednoho dodavatele cupertinské společnosti je k dostání z původně plánovaného počtu pouze čtyřicet procent komponentů pro iPhone X, konkrétně je velký nedostatek kamer TrueDepth.

O problémech, s nimiž se Apple potýká, informoval známý analytik Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI Securities. Uvádí, že systém pro rozpoznávání obličeje je mnohem složitější než u konkurenčních přístrojů, a tak je pro Apple velice těžké dosáhnout masové výroby.

„Kamera TrueDepth může být hlavní překážkou ve výrobě iPhonu X,“ je uvedeno ve zprávě. Snímač 3D (kamera TrueDepth) na iPhonu X se skládá z několika různých systémů a má mnohem složitější strukturu, než má konkurence. Z tohoto důvodu bude těžší dosáhnout masové výroby.

Ming-Chi Kuo dodal, že dodávky komponent pro iPhone X se pravděpodobně zvýší v polovině října. Předběžné objednávky začínají 27. října a do obchodů se iPhone X dostane 3. listopadu. Podle analytika by si měli zákazníci objednat 40 až 50 milionů kusů, z čehož vyplývá, že Apple nedokáže poptávku pokrýt.

iPhone X back MKBHD FB

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.